Allesverloren

Allesverloren, "allt är förlorat", fick sitt namn då familjen vid hemkomst, efter ett besök i Stellenbosch, fann bostadshuset nedbränt och boskapen stulen.

Allesverloren

Allesverloren grundades 1694 av änkan Cloete och sedan 1872 har egendomen gått i arv inom familjen Malan. Den nuvarande ägaren och vinmakaren, Danie Malan, är femte generation i familjen Malan.

Danie är en före detta rugbyspelare vilket avspeglas i hans viner. Han strävar efter kraftfulla viner med lång eftersmak men vinerna är aldrig aggressiva utan tvärtom mycket generösa, precis som Danie själv.

Danies största framgång som vinmakare kom 1998, då han av Diners Club i Sydafrika utnämndes till årets vinmakare. Priset fick han för årgången 1996 av Allesverloren Shiraz.

Allesverloren har även valts till årets portvinstillverkare ett flertal gånger. Familjen Malan har producerat "portvin" på Allesverloren i mer än 100 år. Portvinsarvet märks i druvorna som odlas. Danies mest berömda vin är tveklöst Tinta Barrocca som endast en handfull producenter buteljerar i Sydafrika, av Touriga National ännu färre. Under sju år såldes Touriga National enbart i Sverige och på farmen men numera även i andra länder runtom i världen.