Amarulatryfflar med rostad kokos.

Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Nedan följer recept på läckra Amarulatryfflar!

Amarulatryfflar med rostad kokos
Amarula Cream, 700ml

Amarula Cream, 700ml

Sydafrika

Systembolaget nr:

67701

211,00 kr


logo

20-25 st

logo

0 h 20 min

Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Nedan följer recept på läckra Amarulatryfflar!

Amarulatryfflar med rostad kokos

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde

  • 250 g mjölkchoklad

  • 1 1/2 msk Amarula

  • 200 g mjölkchoklad till doppning

  • 2 dl rostad kokos till garnering

Gör så här

    1. Finhacka chokladen fint och lägg i en skål.

    2. Koka upp grädde i en kastrull.

    3. Häll den heta grädden över den finhackade chokladen.

    4. Rör om tills all choklad smält.

    5. Tillsätt Amarula och rör om.

    6. Låt tryffelsmeten stelna i kylskåpet ca 1,5 timme.

    7. Rulla små tryffelkulor och låt dem återigen stelna i kylen 20 minuter.

    8. Värm upp ugnen till 240 grader.

    9. Häll kokosen på en plåt och in i ugnen ca 5 minuter. Rör om en gång så att inte kokosen bränns.

    10. Finhacka chokladen till doppningen och lägg i en skål.

    11. Smält den i mikrovågsugn. 25 sekunder, ta ut o rör om, 25 sekunder, ta ut o rör om. Upprepa flera gånger tills all choklad smält.

    12. Doppa tryffelkulorna i chokladen och dekorera med rostad kokos.

    13. Låt stelna i kyl 30 minuter.

    14. Förvara sedan i kylskåp i burk med tätslutande lock.

    15. Hållbarhet ca 10 dagar.

Amarula Cream, 700ml

211,00 kr


Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Lång söt eftersmak.

Ulrica Grahl

Bakom recepten står Ulrica Grahl som har skrivit boken Choklad för själen. Det är en bok på 112 sidor fylld av desserter, bakverk, tryfflar, fudge och andra godsaker som alla innehåller choklad. Recepten är enkla att lyckas med hemma i det egna köket och det är lätt att bli förälskad i dessa frestande och onödigt goda bakverk och munsbitar.

Receptfoton i artikeln: Fotograf Sebastian Ahlström.

Recept: Ulrica Grahl