Apelsin- och cognacstryfflar till julens mysiga stunder

Apelsin- och cognacstryfflar.

Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Varför inte testa dessa fantastiska apelsin- och cognacstryfflar till julmyset?
Apelsin- och cognacstryfflar
Rating
20-25 st
20 min

Apelsin- och cognacstryfflar

1 dl vispgrädde
180 g mörk choklad
200 g mörk choklad till doppning
1. Finhacka chokladen fint och lägg i en skål.
2. Koka upp grädde i en kastrull.
3. Häll den heta grädden över den finhackade chokladen.
4. Rör om tills all choklad smält.
5. Tillsätt cognacen och rör om.
6. Låt tryffelsmeten stelna i kylen ca 1,5 timme.
7. Rulla eller tryck till små tryffelkulor och låt dem återigen stelna i kylen 20 minuter.
8. Finhacka chokladen till doppningen och lägg i en skål.
9. Smält den i mikrovågsugn. 30 sekunder, ta ut o rör om, 30 sekunder, ta ut o rör om. Upprepa flera gånger tills all choklad smält.
10. Doppa tryffelkulorna i chokladen.
11. Låt stelna i kyl 30 minuter.
12. Förvara sedan i kylskåp i burk med tätslutande lock.
13. Hållbarhet ca 10 dagar.
Systembolagsnummer: 381 359,00 kr

I doften återfinns toner av russin och torkad frukt. Smaken är medelfyllig med viss sötma och inslag av vanilj.

Ulrika Grahl

Bakom recepten står Ulrica Grahl som har skrivit boken Choklad för själen. Det är en bok på 112 sidor fylld av desserter, bakverk, tryfflar, fudge och andra godsaker som alla innehåller choklad. Recepten är enkla att lyckas med hemma i det egna köket och det är lätt att bli förälskad i dessa frestande och onödigt goda bakverk och munsbitar.

Receptfoton i artikeln: Fotograf Sebastian Ahlström.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager