Anna Broms öppnar ny restaurang på Djurgården.

I samband med öppningen av Vikingaliv, Stockholms nya museum om vikingatiden, slår portarna upp för Anna Broms nya restaurang Glöd.

Anna Broms nya restaurang Glöd

“Det nordiska traditionella köket i modern tappning”. Så beskrivs Anna Broms nya restaurang Glöd som öppnar i Vikingamuséets stora lokaler. Restaurangen får ett av Stockholms allra bästa lägen granne med Skansen och Gröna Lund på Djurgården. På menyn finns allt från grytor till vegetariska rätter. Tanken är inte att direkt återskapa vikingarnas kost, dock är alla rätter baserade på vad som fanns tillgängligt för människor i Sverige för tusen år sedan.

- Det ska vara en matupplevelse av hög kvalité med fokus på hållbarhet. Det är en utmaning som jag med glädje accepterar, säger Anna Broms.  

Större delen av inredningen på restaurang Glöd är från Sverige och golvet är av sandsten från Burgsvik på Gotland. Sammanlagt kommer ungefär 100 sittande personer få plats, där de bästa platserna förstås hittas vid fönsterna som vetter ut över Stockholms inlopp.

Det här är Anna Broms andra restaurang. Tidigare har hon drivit Broms i Stockholm som blivit en av Östermalms mest populära restauranger.