Bardot - nattklubb på Stureplan blir till restaurang och utmanare till Riche.

folk o folk har pratat med kökschefen Frans Schubert på restaurang Bardot.

Bild på Bardots bar

I sommar har ett rejält renoveringsarbete pågått ett stenkast från Stureplan i Stockholm. På den välkända nattklubben Collages nedervåning, där den populära klubben ”Vardagsrummet” huserade under våren, har en fullständig förändring av lokal liksom koncept skett.

Klubben blev till krog

På den nygamla adressen, Ingmar Bergmans gata 2, har i veckan restaurangen Bardot slagit upp portarna. Högst ansvarig i köket är kocken Frans Schubert.

- Det ska bli jätteroligt. Att öppna upp Bardot på den här adressen är en nysatsning med allt vad det innebär. Det har ändå gått 10-15 år sedan det låg en krog här. Men det är en väldigt spännande tid att göra det på, säger Frans Shubert.

Arbetet med Bardots meny har pågått parallellt med renoveringen under sommaren. Bardot kommer att erbjuda en à la carte-meny vars innehåll hämtar inspiration från det sydeuropeiska köket.

- Det första arbetet gällde att komma fram till vilken produkt vi ska erbjuda och vilken typ av restaurang vi vill vara. Nu har vi börjat gå in på detaljerna: exakt vilka rätter som ska finnas med, berättar Frans.

Öppet året om

Bardot kommer att tillhandahålla 80 sittplatser, en bar med 20 sittplatser samt en uteservering som håller öppet året runt - oavsett väder och vind. De tänker sig att den representativa gästen kommer vara runt 30 år och uppåt, men Frans Schubert hoppas att alla ska tycka att det är en mysig plats att hänga och dinera på.

- Vi vill att gästerna ska känna sig välkomna och trygga, och kombinera detta med lyx – vilket ska synas både i glasen och på tallrikarna. I grund och botten är Bardot en klassisk tre-rätters-restaurang, men med finess, fortsätter Frans. 

Ett starkt team

Kökschefen på Bardot är nybliven kollega med restaurangchef Helena Ungh, som tidigare arbetat på grannkrogen Riche rakt över gatan, och barchef Simon Swedin, som senast kommer från den mytomspunna baren Noppes.

- De är perfekta att ha med sig i det här kvarteret, i och med att de har stenkoll på personer som rör sig i området. Jag tror att vi fort kan skapa en familjär känsla för våra gäster, avslutar Frans Schubert.

restaurang Bardot.