folk o folk guidar till sommarpärlor: Brandstationen i Mölle

Här är den bästa anledningen att söka sig till nordvästra Skåne.

Brandstation i Mölle

Mölle är en av Skånes mest klassiska badorter. Redan på 1800-talet åkte människor hit för att bada tillsammans i havet. Att män och kvinnor badade tillsammans var för 150 år sedan en revolution och blev så populärt att man byggde en tåglinje från Berlin hit. Mölle ligger vid foten av Kullaberg och erbjuder förutom salta bad en magisk utsikt över havet och norra Själland och Helsingborg. I hamnen finns ett gäng restauranger. Vår favorit är den nyöppnade krogen i den gamla Brandstationen. Bakom satsningen finns Eva Dahlberg och David Mill som också driver anrika Grand Hôtel i Mölle, Kullens kök och Saluhallen i Höganäs. Att David Mill återfinns i köket när vi kommer förbi är tecken på att engagemanget är på topp.

Vår utsökta måltid

Vid vårt första besök fick vi en utmärkt torskrygg med räkor och en minst lika bra porchetta. Brandstationens porchetta serverades på ett tunt bröd som kunde viras ihop till en elegant wrap. Köttet var rikt på smaker. Den vita fisken var fast i kroppen och räkorna delikata. Servisen blev en aning förvånad, läs förvirrad, när vi ville äta först och betala sen, men det löste sig utan problem. Kaffet efter lunchen var gott och kakan vi delade på excellent. Priserna är inte budget, men eftersom kvalitén är i topp finns inget att anmärka på. Brandstationen har fått en smakfull renovering och det är behagligt att äta inne. När solen tittar fram på allvar (det regnade vid vårt besök) lovar krögaren att sätta på utegrillen och då finns det få platser i världen där det är vackrare att äta middag och se solen gå ner över urberget Kullen. Brandstationen är värd en egen resan om du har semester.

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

90,00 kr


En rosécava från gjord på druvorna trepat och pinot noir och här är det hallon och granatäpple som dominerar doft och smak, samt inslag av jordgubbar. Rosécavan har även den ett vackert yttre utsmyckad med rosa tulpaner som går hand i handske med den skära färgen på drycken.