Grinda Wärdshus är en av Stockholms skärgårds pärlor.

Ett klassiskt matkoncept, konferens och hotell - allt i en vacker skärgårdsmiljö. Nu öppnar Grinda Wärdshus för säsongen.

Grinda Wärdshus omgivning

Tillsammans med Sandhamn och Utö är Grinda en av de mest besökta öarna i Stockholms skärgård. En anledning till det är Grinda Wärdshus, en komplett resort med konferens, hotell och tre olika typer av restauranger. Båtresan tar knappt 1,5 timma från Strandvägen och en varm sommardag på Grinda Wärdshus lockar såväl turister som företagskunder.

- Vi har en bra bredd och har utvecklat vårt koncept i många år. Vad gäller maten försöker vi erbjuda ett sortiment som man kan få på en bra citykrog, fast förstås med en otrolig utsikt och miljö, säger krögare Jan Pfister.

Grinda Wärdshus inleder nu en spännande säsong med bland annat ett pizzakoncept i bistron och gästspel i Wärdshuset från "Årets kock" Jimmie Eriksson.

Grinda Wärdshus

Kökets inriktning: Klassiskt svenskt med franska influenser.

Ägare/Krögare: Jan Pfister.

Antal stolar i matsalen: Vår kapacitet i värdshuset är 140 platser, oavsett om man sitter inne eller på vår magnifika veranda som vetter ut i söderläge. I bistron finns plats för 80-100 personer.

Antal människor som får plats i baren: 30-40 personer på bryggdäcket.

I baren dricker våra gäster ofta: Vi är generellt väldig väderstyrda. Under högsommarväder dricker folk oftast något enklare, som öl, och är vädret lite sämre kan besökarna unna sig några drinkar i vår bar/lounge.

Grinda Wärdshus funkar bra för: Egentligen passar vi bra för alla, såväl familjer som storfräsare från Stureplan.

Drömgäst: Den som uppskattar skärgårdsmiljön och som gillar utflykter och aktiviteter.

En varmrätt kostar: från 145 kronor upp till 350 kronor.

En favoriträtt på menyn är: Skaldjursgrytan samt fläsknoisette med tomatsallad och bearnaise är två klassiker som fortfarande är populära på Grinda.

Om Grinda Wärdshus vore ett djur skulle ni vara: En kameleont, då vi anpassar oss mycket efter årstiden, även i matinriktningen.

Senaste nytt om Grinda Wärdshus: Vi kommer bland annat ha två gästspel i sommar, med Jimmie Eriksson och Thomas Sjögren, som båda vunnit årets kock i Sverige.