Inredningen i fokus på den nya restaurangen Hantverket

folk o folk har gjort ett besök på restaurangen Hantverket, vars koncept är att mat och inredning ska liknas vid hantverk. Att ägaren drivit ett inredningsföretag råder det ingen tvivel om.

Restaurang Hantverket

- Det ska vara en restaurang med ett personligt tilltal där kärleken för hantverket står i fokus och där goda grannar och levdnadsglada stockholmare kan mötas, säger ägaren Torbjörn Blomqvist enligt restaurang Hantverkets egna hemsida.

Torbjörn Blomqvist startade sin karriär som snickare och slöjdlärare. I 30 år har han drivit inredningsföretaget Svensk Inredning och ett flertal slott som Ulfsunda, Rosersberg och Hesselby slott. Han kan nu även stolt presentera sig som ägare för den nyöppnade restaurangen Hantverket. På Sturegatan 15, precis i hörnet av Humlegården, ligger nämligen restaurangen sedan drygt en månad tillbaka.

Innanför entrén stoltserar ett stort snickarbord men istället för sågar och slippapper står där växter, bestick och kryddor – vilket skapar en kontrast med ett starkt budskap. På restaurang Hantverket är det ingen slarvig träslöjd som gäller. Bakom det stora snickarbordet i entrén finns sig ett stort bord i kastanj som rymmer ett tiotal personer. Sammanlagt kan restaurangen ta emot cirka 150 gäster samtidigt. Ena väggen kläds av mossa formad till kvadratisk konst. Här finns också Johan Bohlins senaste stolar, Carl Malmstenfotöljer och två vintagefotöljer från Ikea på 50-talet.

Kökmästare på restaurang Hantverket är den tvåfaldiga Årets kock-semifinalisten, Fredrik Persson, som tidigare jobbat på bland annat F12 och Proviant. Restaurangchef är Anette Åsell med tidigare erfarenhet från ställen som Lilla Ego och Fotografiska.

Hantverket står för detaljer och salladen serveras i glasburkar och brödet i en papperspåse. Lite längre in i salen öppnar sig ännu ett rum, orangeriet. Krukväxter hänger ner i stora fönster, planterade i trälådor som hålls uppe av bruna skinnremmar. Att ägaren drivit ett inredningsföretag råder det ingen tvivel om med lokalernas tidsrätta modernitet. Även husets öl är välplanerad och kommer från Hantverkets egna bryggeri.

Sallad serverad i glasburkar

Boulard X.O. Calvados Pays d'Auge

519,00 kr


I baren på Hantverket kan du få dig serverad en GRANNY’S JULEP bestående av Calvados, green apple, ginger & sugar.

31.05.2016