Kasai - Cirque du Soleil möter lyxigt japanskt matkoncept,

Restaurang och klubb i ett – så beskrivs Kasai på Linnégatan 18 i Stockholm. Konceptet kallas dinner club och erbjuder en fusion av underhållning och middag.

Fat med blandade rätter

Visionen är att ge Stockholm en ny japansk upplevelse där gästerna får komma närmare showen än någonsin förut.

Nya Kasai i Stockholm öppnar alldeles strax upp dörrarna. Datum är satt till 6 september och förberedelserna är i full gång. Trion Paulo Fagundez, Jerry Forsberg och Felix Granander är grundarna till konceptet – Stockholms första japanska dinner club.

– Vi ville nå ut till en annan målgrupp, en målgrupp som vill sitta ner, äta en god middag och njuta av underhållning snarare än att ta sig an klubbscenen. Idén är att erbjuda mat och underhållning i ett och då menar jag inte det klassiska konceptet med en scen vilken publiken är vänd mot, säger Jerry Forsberg.

Restaurangen är uppdelad i olika delar där de två översta våningarna är till för att prova på de olika matkoncepten. På nedervåningen kommer självaste dinner club ta plats, med en stor centerpiece som fungerar som matbord och scen. Där kommer gästerna att kunna äta samtidigt som geishor och aerialister utför konster uppe i luften eller framför middagsborden. På så sätt blir matgästen involverad i underhållningen på ett annorlunda sätt. En underhållning som inkluderar och omsluter.   

Vi får inte glömma innergården som har förvandlats till en japansk trädgård med trendiga möbler à Philippe Starck tillsammans med fräscha körsbärsträd från Kina.

I köket finns superkocken och köksmästaren Danny Elmaleh från Los Angeles tillsammans med Benke P. Tantiyothinn. Några exempel på rätter som kommer att serveras är: Kimchi tofu nabe – skaldjur, fläskköttbullar, tofu, grönsaker, Spicy creamy tempura shrimp – räkor, kryddade kanderade valnötter och Crispy rice – spicy tonfisk, jalapeno, yuzutobiko.

Om svenskarna är redo för gastronomiska äventyr och underhållning i ett återstår att se – men en upplevelse väntar oavsett.

Till detta dricker vi förstås gärna japansk öl, chablis eller riesling!

Domaine des Malandes Chablis, 750ml

249,00 kr


Vinet är ljust gult. Doften öppnar med citrus, gula rosor och mandel. Vinet är torrt med hög syra och en frukt som kommer en att tänka på syrlig persika och blodgrape. God och lång, mineralrik eftersmak.

Passar till vit fisk, pocherad eller stekt, gärna med fräscht syrliga tillbehör. Gör sig även utmärkt till ljus fågel med citrus.

Gustave Lorentz Riesling Evidence, Ekologisk

175,00 kr


Doften är frisk med toner av citrus, vita blommor och en touch av petroleum. Smaken är mycket frisk, torr och elegant med citrus och mineral.

Vinet passar utmärkt till skaldjur och elegantare fiskrätter.

Uteserveringar i Uppsala

Besök några av Uppsalas uteserveringar.


Uppsala myllrar av liv även på sommaren då massa härliga uteserveringar uppkommer runtom i staden. folk o folk har botaniserat lite bland utbudet och gjort nedslag hos den lokala restauranggruppen Svenssons krogar, vars krogar ligger i unika byggnader.

Läs mer »