På Papirøen i Köpenhamn finner du Copenhagen Street Food Market.

Viggo har hittat den bästa anledningen att ta tåget över till Öresund. Nämligen för att besöka Copenhagen Street Food Market!

The Silver Streak Coffee Club på Copenhagen Street Food Market

Om det är många som cyklar i Sverige 2016 så är det inget i jämförelse med Köpenhamn. I den platta danska huvudstaden på andra sidan Öresund väljer en tredjedel av invånarna att ta cykeln. Staden har 350 kilometer cykelbana att välja bland. Om bilen är kung i de flesta huvudstäder så gäller inte detta i Köpenhamn. Här styr cyklisterna och om du går i vägen för dessa kan du räkna med att bli utskälld och i värsta fall nedcyklad.

Papirøn Copenhagen Street Food Market

En av de vackraste cykelbroarna i Köpenhamn är den som förbinder Nyhamn med Christianshamn och Holmen. Innerhamnsbron börjar på exakt samma kajplats som flygbåtarna till Malmö en gång lade till vid.

På andra sidan Nyhamn ligger det nya vackra Operahuset som är ritat av landets mest kända arkitekt Henning Larsen. Huset var en 2,5 miljarders gåva av redaren Mærsk. Bredvid Operan ligger den tidigare stängda Papirøen. Här förvarandes en gång papper till de danska dagstidningarna, men som bekant har behovet av detta minskat i kölvattnet av den digitala revolutionen. Ön har därför förvandlats till Copenhagen Street Food.

The Silver Streak Coffee Club på Copenhagen Street Food Market

Vill du äta gott, spännande och billigt finns det inte en bättre plats i Norden att besöka än Copenhagen Street Food Market. På Papirøen trängs små och stora food trucks från hela världen. Men självfallet kan du även få genuin dansk mat. Totalt är det 35 krogar som huserar här. folk o folk har ännu inte hunnit testa allt, men senast åt vi koreansk mat och det var ljuvligt gott.

Det allra bästa med Papirøen är att sitta på kajen och se solen gå ner över den danska huvudstaden med ett glas vitt vin i handen. På kajen finns Yoko Onos önsketräd, där du likt vid Klagomuren i Jerusalem kan framföra dina önskningar genom att skriva ner dem på en papperslapp och hänga upp i trädet. Papirøen och dess mångfald av restauranger är verkligen en anledning att besöka Köpenhamn och det bästa av allt är att det inte kostar skjortan.