Rutabaga - stjärnkrögaren Mathias Dahlgren öppnar nytt.

Mathias Dahlgren har förutom att vinna internationella kocktävlingen Bocuse d’Or, startat flera framgångsrika restauranger. Nu öppnar han ett nytt ställe.

Bild från Rutabaga

Livlig, varm och vegetarisk. Det är några av ledorden för stjärnkocken Mathias Dahlgrens nya restaurang Rutabaga. Restaurangen öppnar dörrarna den 13 februari och tar över utrymmet i Grand Hôtel där Matsalen tidigare fanns.

- I en tid då många måltider äts hemma i ensamhet ska Rutabaga vara en livfull plats som bjuder in till möten, oavsett om det handlar om en helkväll med ett stort sällskap eller att själv njuta av ett glas vin och en matbit på vägen hem från jobbet, säger Mathias Dahlgren till mynewsdesk.

Lokalen kommer nu att byggas om och anpassas till Dahlgrens vision om en restaurangmiljö med liv, rörelse och puls. Menyn, som är helvegetarisk, inspireras av smaker från hela världen och ger gästerna möjlighet att antingen dela i sällskapet eller äta var för sig.

Namnet Rutabaga kommer från engelskans ord för kålrot, en av få svenska råvaror som gjort avtryck runtom i världen. Bordsbokningar på restaurang Rutabaga tas från och med den 24 januari via http://www.mathiasdahlgren.com.