Bubblande möte med Babsan.

Under hösten hade Babsans första egna show premiär, BABSAN SHOW – Ett liv i rosa. Nu står det klart att det blir fler föreställningar i vår. folk o folk fick ett snack med Lars-Åke Wilhelmsson en vecka innan nypremiären.

Babsan show med Lars-Åke Wilhelmsson

Det är ett energifyllt samtal om showen, klädskapandet och den hemliga passionen för motorsågar.

”Babsan Show – Ett liv i rosa” är en glittrande show med både prat- och stå upp-partier som varvas med proffsiga, fartfyllda dansnummer.

– Någon tidning kallade föreställningen för ”en stor After Dark-show i miniformat”, säger Lars-Åke Wilhelmsson glatt.

Lars-Åke är som de allra flesta nog redan känner till personen som finns under de rosa perukerna och glittriga stasserna. Han är precis så där vänlig och härligt bubblande som man föreställer sig. Fylld av energi, glädje och rappa svar.

Showen handlar om Babsans liv och börjar när hon som 12-åring arbetade i Furuviksparken som karusellförare, växlade pengar och sålde lotter.

Berättelserna är hämtade ur Lars-Åkes eget liv. Men i showen är det Babsan som berättar och har varit med om alla upplevelser.

–Jag drömde redan då om att uppträda, så i stället för att hålla på med de tråkiga biljetterna i parken showade jag på för fullt.

Berättelser från lumpen finns också med, skämt om kändisar och om Babsans alla premiärer och röda mattor.

– Jag säger att Babsan har fått så många fotoblixtar i ansiktet att hon är mer solbränd än vad Björn Ranelid någonsin har varit. 

Lars-Åke är en multitalang och är också en framgångsrik kostymdesigner med Guldmasken för bästa kostym i musikaler och operetter. Tillsammans med sömmerskan Gunilla har han sytt alla scenkläder till sin egen show.

– Jag har 18 byten och dansarna 15, tror jag.

Babsan kom till 1992 – av misstag. Lars-Åke uppträde på ZTV som Baby Doll. En kväll när Anders S Nilsson skulle introducera karaktären fick han hjärnsläpp och kom inte ihåg rätt namn. Det enda han kom att säga var Babsan.

– Veckan efter kände jag att det var dags att ta bort våpet Baby Doll och göra Babsan som en liten premiärtant, inspirerad av Dame Edna, den blåhåriga tanten från Australien. I stället för bimbo blev jag mer av en moralgalen tant. Och sedan dess har Babsan hållit i sig!

Här kan "BABSAN SHOW – Ett liv i rosa" ses under våren:

9 mars – Rival Stockholm23 mars – Gävle Konserthus7 april – Cabaret Helsingborg14 april – Cabaret Helsingborg28 april – Ronneby Brunn

Babsan show med Lars-Åke Wilhelmsson

FAKTARUTAN

Namn: Lars-Åke Wilhelmsson

Familj: Mamma, syster samt hunden Brisse.

Ålder: Fyller 60 i september.

Bor: Lägenhet i Stockholm och fritidshus i Furuvik.

Lagar ofta: Lagar sällan mat i Stockholm, men i Furuvik blir det en mycket god köttfärssås med massor av godsaker i eller grillat.

Äter gärna: Sushi och annan fisk.

Favoritkrog i Sverige: Italiano på Nybrogatan eller Lisa på Torget för middag och frukost på Café Lilla Ekot som serverar ekologiska produkter.

Favoritvin: Röda, lite fylliga italienska eller spanska. På sommaren gärna en väl kyld rosé.

Vid fest: Champagne, så klart. Babsan är ju ett äkta premiärlejon.

Dricker i en bar: En svag gin och tonic. Ginsmaken får inte tränga igenom för mycket. Eller en riktigt god Mojito.

Senaste bok: Kjelle Berka Högdalen av Kjell Bergqvist, som är en personlig gåva från författaren själv.

Senaste resa: Thailand.

Detta vet vi inte om dig: Med risk att förstöra Babsans fjollimage så avslöjar folk o folk här att Lars-Åke är en hejare på motorsåg och att fälla träd. Han äger fyra motorsågar.

Aviation cocktail

Aviation.


En cocktail som skapades under förbudstiden då alkoholhaltiga drycker var förbjudna i USA. Denna lila skönhet görs på gin, marachino, viollikör och citron.

Läs mer »