Explorer lanserar en Pink Gin med smak av jordgubb och rabarber.

Intresset för smaksatt gin har vuxit och nu lanseras vårens nyhet Explorer Pink Gin med somriga smaker av jordgubb och rabarber.

Explorer Pink Gin med smak av jordgubb och rabarber

Intresset för smaksatt gin har vuxit sig stort i Sverige de senaste åren. Nu lanserar Explorer vårens stora nyhet Explorer Pink Gin – en äkta gin med somriga smaker av jordgubb och rabarber. De fruktiga tonerna kombineras med ginens tydliga karaktär av enbär och citrus, och gör drycken unik på marknaden.

Explorer har utvecklat Pink Gin tillsammans med Jonas Odland, Master Blender på Anora. Målsättningen var att utforma ett recept för en fruktig och smakrik Pink Gin som är lätt att tycka om, samtidigt som den äkta ginens klassiska enbärskaraktär inte går förlorad.

- Jag är otroligt nöjd med resultatet, att vi lyckades ta fram en Pink Gin med tydliga undertoner av ginens klassiska kryddblandning samtidigt som inslagen av jordgubb och rabarber ger en somrig karaktär som passar utmärkt i många cocktailrecept, säger Jonas Odland, Master Blender på Anora.

Jonas Odland rekommenderar att använda Explorer Pink Gin som bas i välkända gindrinkar, en favorit är Pink Gin & Tonic. Men också att prova sig fram själv för att hitta nya spännande cocktails till vårens och sommarens festligheter.

- Efter att vår ordinarie gin Explorer Gin har blivit så pass uppskattad och etablerad på marknaden blev det ett naturligt steg att utveckla en bra Pink Gin. Vi har nu skapat en riktigt bra produkt för de som är nyfikna på gin och för alla som vill blanda goda drinkar och en ny sorts gindrinkar, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager för Explorer hos Anora.

Explorer Pink Gin säljs i en miljövänlig och prisvärd PET-flaska om 70 cl.

- Vi vill göra Explorer Pink Gin så skonsam mot miljön som möjligt och PET-flaskan har mängder av fördelar framför glas. Utsläppen av växthusgaser minskar med hela 45 procent och tillverkningsprocessen kräver 23 procent lägre energiförbrukning jämfört med glas, avslutar Sanna.

Explorer Pink Gin

228,00 kr


Explorer Pink Gin har en inbjudande fruktig karaktär av rabarber och jordgubbe som balanseras av friska toner från enbär och citrus. 

Den passar utmärkt i många cocktailrecept, till exempel i en Pink Gin & Tonic!