Guldmedalj till Explorer Pink Gin.

Nyligen gick Gin Masters av stapeln och Explorer Pink Gin tog hem en åtråvärd guldmedalj i kategorin smaksatt gin och Explorer Gin silver i kategorin standard gin.

Explorer Pink Gin

Nyligen gick Gin Masters av stapeln, en del av Global Spirits Masters, där ca 200 produkter blindprovades. Explorer Pink Gin tog hem en åtråvärd guldmedalj i underkategorin smaksatt gin och Explorer Gin fick silver i underkategorin standard gin.

Explorer Pink Gin är en äkta gin med somriga smaker av jordgubb och rabarber och passar utmärkt i många drinkrecept. De fruktiga tonerna kombineras med ginens tydliga karaktär av enbär och citrus.

Men smaken är inte det enda. Explorer Pink Gin säljs i en miljövänlig och prisvärd PET-flaska, som har mängder av fördelar framför glas. Utsläppen av växthusgaser minskar med hela 45 procent och tillverkningsprocessen kräver 23 procent lägre energiförbrukning jämfört med en glasflaska.

Global Spirits Masters är ett pris som delas ut sedan 2008. Tävlingen är indelad i 14 spritkategorier, där Gin är en kategori. Juryns helt oberoende expertdomare består av journalister, detaljhandelsköpare, bartendrar mfl och alla provningar sker blint. Domarna kan dela ut silver-, guld- och Master-medaljer samt extra troféer. Resultaten av varje tävling publiceras i tidningen The Spirits Business och du kan även läsa mer om tävlingen på deras webbsida.

Explorer Pink Gin

228,00 kr


Finns nu på hyllan i 174 Systembolagsbutiker och kan beställas till övriga.