Hernö Gin lanserar en rosa flaska med gin.

Nu lanseras Hernö Pink BTL Gin, en säsongsbetonad London Dry Gin med tongivande smak av enbär, jordgubbar och rosenblad.

Hernö Pink BTL Gin

Den 8 april lanseras Hernö Pink BTL Gin. En säsongsbetonad London Dry Gin med tongivande smak av enbär och en twist på Hernö Gins prisbelönta recept där jordgubbar och rosenblad får ta plats tillsammans med övriga kryddor. Enligt den europeiska spritförordningen finns det inget gin som heter Pink Gin. Pink Gin är en klassisk cocktail med gin och Angostura Bitter. Det här är Hernö Gins rosa flaska, fylld med riktig gin.

Äkta vara utan tillsatser som svar på infärgade produkter

– Idén och inspirationen till att grunda Hernö Gin kommer ur en passion för gin. Jag har alltid lagt stor vikt vid dess fantastiska historia och tradition. Innovation och nyskapande är givetvis bra, men den här typen av gin som är mer en marknadsgimmick är verkligen inget som utvecklar branschen, fortsätter Jon.

– Färgen som tillsätts för att skapa Pink Gin innehåller ingen smak. Jag hoppas att fler får den förståelsen och börjar fråga efter gin med viss karaktär snarare än färg, förklarar Jon.

Därför lanserar Hernö Gin den 8 april Hernö Pink BTL Gin som är en rosa flaska med riktig gin. Ekologisk gin med äkta kryddor och örter som är producerad enligt konstens alla regler utan artificiella tillsatser.

Ekologiska råvaror, jordgubbar och rosenblad samt extra mycket enbär

För att säkerställa att Hernö Pink BTL Gin verkligen är och uppfattas som gin innehåller den mer enbär än någon av Hernö Gins tidigare produkter. Med rosenblad och jordgubbar blir det en floral och fruktigare gin. Efter destilleringen är vätskan helt transparent och den enda tillsatsen är vatten från egen källa för att nå buteljeringsstyrka. Resultatet är en högkvalitativ London Dry Gin som tar ginets tradition vidare inom de ramverk som finns.

Hernö Pink BTL Gin har en doft av mängder av enbär, krispigt grön skog, fräsch citrus, röda bär och en viss kryddighet. Smaken består av florala toner som följs av en uppsättning av saftiga enbär, röda bär och korianderfrön. En frisk citruskaraktär med underliggande kassia och kryddighet. I eftersmaken hittar man jordgubbar tillsammans med enbär och en kryddighet. Mjuk hetta och ett långt avslut.

Hernö Pink BTL Gin

354,00 kr


Hernö Pink BTL Gin är destillerad med enbär, mer enbär, korianderfrön, rosenblad, jordgubbar, svartpeppar, cassiabark, vanilj och citronskal.