Downtown Camper är hotellet för urbana upptäckare.

Scandic har öppnat ytterligare ett signaturhotell med namnet Downtown Camper. Gästerna bjuds in till ett ”base camp” för urbana upptäckare där välbefinnande och gemenskap står i centrum.

Hotell Scandic Downtown Camper

Förr såg alla hotell likadana ut. Men sen kom internet och gav människor möjlighet att bli sin egen resebyrå. Det visade sig då att många människor gillade hotell som var personliga och originella. Ett av de första hotellen som anammade detta var Lydmar hotel på Blasieholmen. Sedan några år har även den stora hotellkedjan Scandic hakat på trenden. Först öppnade Haymarket by Scandic i gamla PUB-huset, och därefter Grand Central by Scandic. Nu öppnar de signaturhotell nummer fem vid Brunkebergstorg. Det heter Downtown Camper och tanken är inte att locka till sig husvagnar utan att gästerna ska få hjälp att upptäcka Stockholm med hotellet som bas. Det finns gratis cyklar, kajaker och skateboards att låna om du bor på hotellet. Miljön är skapad av inredningsföretaget Stylt som även gjort hotell Lydmars rum och matsal.

Folk o folk tog sig ett snack med Downtown Campers barchef Niklas Lindgren.

– Vi har en genomtänkt mat- och drinkmeny som kommer kännas både bekant och lite annorlunda, berättar Niklas.

Och annorlunda kan man säga att den är. Från menyn kan man beställa marshmallows som man själv grillar vid eldstaden i baren. Dessutom är just marshmallows en återkommande ingrediens i såväl mat som dryck.

– I min favoritdrink Sveavägen finns marshmallows med i sockerlaget. Vi har döpt drinkarna till gator i närheten av Brunkebergstorg, säger Niklas.

Om Sveavägen är Niklas favoritdrink för att den är god, eller för att han råkar vara uppväxt på just den gatan får vi inte veta. Kanske är det både och. Hur som helst har han stor erfarenhet i krogvärlden. Som 18-åring började han arbeta som barnisse, och nu senast kommer han från en tjänst som assisterande barchef på Vassa eggen. Men trots stor erfarenhet anser han att det finns utmaningar med att driva just en hotellbar.

– Man träffar en bredare publik på ett hotell än i en vanlig bar. Det är så många olika personer med olika krav. Det har fler behov än gästerna i en vanlig bar, säger han.

Det är just bredden på gästerna som gör att Niklas vill bjuda på smaker som majoriteten av dem inte har upplevt tidigare. Som marshmallowsdrinkar till exempel. Längre ner får du receptet till drinkfavoriten Sveavägen.

Några snabba frågor med Niklas Lindgren:

Ålder: 27 årFamilj: 2-årig dotterBästa barminne: Alla kollegor och stammisar man lärt känna genom åren.Dricker i en bar: Öl. Ibland en drink beroende på var jag är och tillfälle.Favoritsprit: Svensk akvavit eller gin när det kommer till att blanda drinkar. Ska man dricka rent är det gin eller bourbon som gäller.Favoritkrog i Sverige: Miss Voon, Meno Male och Flippin Burgers. Bästa drinkarna finns på Haymarket och Nobis.Favoritkrog i världen: La Esquina New York. Både maten och hela stället var fantastiskt.Lagar helst: Min paradrätt är fajitas.Senaste resa: Grekland, och gick på Bamseklubben. Det var väldigt uppskattat.

Drink med Marshmallow från Downtown Camper

[Recept på

drinken Sveavägen >](https://folkofolk.se/sveavagen-drink-med-marshmallows)

Explorer Gin

218,00 kr


En gin med välbalanserad doft med tydliga inslag av enbär och toner av angelika och citrus. Smaken är nyanserad med inslag av enbär, kryddor och citrus.

Passar utmärkt till alla klassiska gindrinkar baserade på gin såväl som innovativa .