Moneybrother, Julia Frej och Patrik Arve gör rockiga drinkar.

Tillsammans med bartender Oscar Högberg har artisterna Moneybrother, Julia Frej och Patrik Arve tagit fram sina egna drinkar gjorda på ingredienser som gör sig bra tillsammans med jubilerande Jack Daniel’s.

Rockiga drinkar med Jack Daniel's framtagna av Moneybrother och Swedish Tiger

I samband med att Jack Daniel's firar 150 år har man tagit fram en jubileumsflaska i begränsad upplaga för att fira denna milstolpe.

För att ytterligare fira Jack Daniel’s och dess historiska koppling till musik har man även valt att samarbeta med tre svenska artister som alla skapat sin favoritdrink. Tillsammans med bartender Oscar Högberg har de tagit fram sina egna hyllningsdrinkar gjorda på ingredienser som gör sig bra tillsammans med Jack Daniel’s.

Moneybrother och Oscar Högberg mixar drinkar med Jack Daniel's

Anders Wendin, kanske mer känd som Moneybrother, är artisten som mottagit både Grammis, Sveriges Radio P3:s utmärkelser för "Årets manliga artist", "Årets nykomling" och "Guldmicken". Just nu är Anders aktuell med spelning på Vasateatern i november.

- Min drink är en smakrik, spritig drink. Perfekt inför en första dejt.

SIWAN

Ingredienser

6 cl Jack Daniel’s0,5 cl apelsin/blodapelsin sockerlag2 stänk Angostura bitter2 stänk Orange bitterRinse Absinthe

Så gör du

Blanda drinken med is i ett rörglas eller shaker. Rör om drinken i ca 15 sekunder tills den är välkyld och lite utvattnad. Servera över en stor isbit i ett rocksglas och garnera med blodapelsinzest.

Jack Daniel's Old No. 7, 700ml

340,00 kr


Avnjutes rakt upp och ned som den är, "on the rocks" eller i drinkar.

Swedish Tiger och Oscar Högberg mixar drinkar med Jack Daniel's

Patrik Arve, aka Swedish Tiger, är kanske mest känd som sångaren i Teddybears men medverkar även i grammisvinnarna Bröderna Lindgren, punkbandet Krösus samt soloprojektet Swedish Tiger Sound. I jul är Patrik aktuell med en dokumentär och livespelning tillsammans med Teddybears på SVT.

- Det här är en riktig sjörövardrink med mycket smak, ingen saft. Denna drink känns. Samtidigt vill jag att man vårdar sin kropp och har därför valt att göra den så nyttig som möjlig med ingefära och citron.

TIGERSTYLE

Ingredienser

6 cl - Jack Daniel’s1 cl ingerfära sockerlag 2 stänk Peychaud’s Bitter

Så gör du

Blanda drinken med is i ett rörglas eller shaker. Rör om drinken i ca 15 sekunder tills den är välkyld och lite utvattnad. Servera över en stor isbit i ett rocksglas och garnera med en citronzest.

Tigerstyle och Siwan - rockiga drinkar med Jack Daniel's
Lemon Spritz

10 syrliga drinkar.


För många är en syrlig drink oslagsbar och här listar vi tio goda syrliga drinkar. Bli inspirerad och hitta ett recept till cocktailkvällen, festen eller middagen.

Läs mer »