Story Hotel öppnar i Malmö.

Nu har Sverige fått sitt första hotell som påminner om The Standard i New York. Ett nytt hotell med två restauranger och takbar.

Bild på Story Hotel i Malmö

I New York finns ett mycket berömt hotell som heter The Standard. Det ligger precis bredvid The High Lane i Meatpacking District på nedre västra delen av Manhattan. Det sägs att det är mycket populärt att ha sex i fönstren på detta hotell, men eftersom vi på folk o folk aldrig har sett detta så tror vi att det är en vandringsmyt. Sant är dock att hotellet har en mycket populär takbar och att utsikten från denna är fenomenal, liksom drinkarna.

Nu har Sverige fått sitt första hotell som påminner om The Standard i New York. Huset heter Studion i Malmö och ligger precis vid kajkanten i Malmö hamn. Det är 14 våningar högt och högst upp ligger en takbar vid namn Grilljanne. Namnet har anor till 1800-talet och Hjalmar Söderberg. Bortskämda spolingar som festade upp pappas pengar på krogen på 1800-talet kallades nämligen Grilljanne. De var sin tids brats och stekare.

Krogen som alltså heter Grilljanne ska serverar asiatisk BBQ-mat. Den öppnade den 1 november, men hotellet har redan varit öppet ett tag och folk o folk har testat sviten på våning 12. Att titta ut genom fönstret som går från golv till tak är som att befinna sig i en helikopter ute på havet. Rummen beskrivs bäst som urbana. Sängen var dock otroligt skön.

Takterassen har en riktigt häftig utsikt men blåsten i Malmö gör att du inte vill hänga här en kall höstdag. Hotellet drivs av Story Hotel vilket innebär att enda sättet att boka och checka in är via hemsidan. På bottenplan finns ytterligare två krogar: The Black Ox  och Fish & Chip Shop. Bägge drivs av engelsmannen Jonathan Luck som lovar att servera kravmärkt fisk och skånsk potatis.