1. Hot Shot
Hot shoten uppfanns av svensken Bosse Bergström 1988. Ingrediensen Anisette byttes sedan ut mot Galliano och hot shoten har har varit älskad ända sedan dess.
Här listar vi kända och lite mer bortglömda drinkar som uppkommit i Sverige. Visste du förresten att den populära hot shoten kom till i Göteborg på 80-talet?
Hot shoten uppfanns av svensken Bosse Bergström 1988. Ingrediensen Anisette byttes sedan ut mot Galliano och hot shoten har har varit älskad ända sedan dess.
Lennart var en av de mest populära drinkarna under 90-talet. Här är recept på både klassisk Lennart och andra spännande varianter.
Drinken Vargtass blev känd i samband med filmen Sällskapsresan Snowroller från 1985 och innehåller bara två ingredienser.
Gröna hissen kom till på 40-talet och då dekorerades den med russin som åkte upp och ner i den gröna vätskan - därav namnet "Gröna hissen".
De flesta kopplar O.P. Andersons akvavit som enbart som högtidernas snaps men O.P. är en minst lika god drinkingrediens. Här listar vi flera goda O.P-drinkar.
Läs mer »Succén Grön Curaçao från 90-talet återlanseras och gör det mycket enklare för dig att blanda den klassiska drinken Gröna Hissen. Grön Curaçao är en av 12 nyheter som lanseras i höst.
Läs mer »Nu är det premiär för det smakstarka samarbetet mellan Hernö Gin och Björn Frantzén som har resulterat i en ny London Dry Gin som sammanför asiatiska och skandinaviska smaker.
Läs mer »Xanté finns i flera varianter men alla har päronsmaken gemensamt. Här hittar du många drinkförslag, både med originalet och nya produkter i Xantéfamiljen.
Läs mer »