Gin & Tonic – vi hjälper dig att bli expert på Sveriges mest populära drink.

Gin & Tonic – vi alla har druckit den någon gång. Nu hjälper Hernö Gin och Thomas Henry dig att få till den perfekta drinken på hemmaplan.

Gin & Tonic – vi hjälper dig att bli expert på Sveriges mest populära drink

Gin & Tonic. Kanske den mest ikoniska av alla drinkar. Hernö Gin har flertalet gånger vunnit pris för världens bästa Gin och tillsammans med Thomas Henry’s Tonic Water skapar man nu magi i svenska hem.

Vad är väl en sommar utan en Gin & Tonic? Eller en middag, en kväll i baren eller vilken dag som helst för den delen. Drinken har sitt ursprung i det Brittiska imperiets utforskande av hav och djungel. Man blandade citrus i dricksvattnet för att motverka skörbjugg och tillsatte kinin för att motverka malaria. Sedan tillsatte man Gin och en gnutta socker för smakens skull och plötsligt var vår Gin & tonic född! Drinken är idag en av världens mest ikoniska drinken och kanske även en av de enklaste att blanda. Men för alla som gett sig in i dess fantastiska värld vet att den har oändliga kombinationer och tar lång tid att bemästra fullt ut.

Hernö Gin och Thomas Henry tar fram det bästa i din Gin & Tonic

Historien om Hernö Gin börjar redan 1999. Jon Hillgren, destilleriets grundare, åkte då till London för att ha se världen. Han fastnade i baren på en pub och upptäckte då hur många olika sorters gin det fanns att upptäcka.

- ­Jag var van vid att man bara beställde Gin, utan att tänka på att det kunde finnas flera varianter. I London fanns det gäster som ville ha en särskild sort, serverad på ett speciellt sätt.

Jons intresse väcktes i och med detta och han började själv intressera sig i vad den perfekta kombinationen egentligen är. Nu har man teamat upp med Thomas Henry som grundades i Berlin 2010 då Sebastian Brack och Norman Sievert var på jakt efter mixers utöver det vanliga som gjorde skillnad och lyfte drinkarna. Självklart tog man då fram en Tonic Water som lanserades på bar Convent Berlin – världens största spritmässa, redan samma år.

Vad är viktigt i en Gin & Tonic?

Följ de här stegen och du kommer garanterat få till festens höjdpunkt.

  • Fyll hela glaset med is. Det är otroligt viktigt att få en riktigt kall drink. Is kyler dessutom is, så ju mer desto bättre.

  • Vi tycker att fördelningen 1 del gin till två delar tonic är det bästa men testa gärna själv med olika proportioner till du är nöjd.

  • Toppa med en liten bit citronzest (skal) om du söker extra citrustoner och vill ha en färgklick i drink.

Hernö Botanical Flavoured Gin

369,00 kr


Enbär och korianderfrön i kombination ger Hernö Botanical Flavoured Gin en smakprofil med bibehållen Hernö Gin-karaktär, tongivande enbär, en blommig kryddighet samt lakritstoner med viss sötma.

Hernö Old Tom Gin

357,00 kr


Kryddig smak med inslag av enbär, pomerans, koriander, svartpeppar, älggräs och vanilj. Används som drinkingrediens.

Hernö Gin

337,00 kr


Hernö Gin har en rund enbärskaraktär med fräscha citrustoner och komplex blommighet. Kraftfull smak och en aning oljig känsla. Den har friska och  krispiga toner av unga enbär och kryddighet från korianderfrön.

Hernö Juniper Cask Gin

539,00 kr


Hernö Juniper Cask Gin har en frisk doft av enträ och enbär, mjuka toner av citrusblomster. Kraftfull textur, en aning torr. Inledningsvis en framstående smak av gröna enbär med blommande peppar, följt av en diskret vaniljsötma. Aromatisk eftersmak av citrus och blommande toner av koriander följt av enbär och sav från fatet som dröjer sig kvar länge.

Thomas Henry Tonic Water

Thomas Henry Tonic Water


Thomas Henry Tonic Water är gjord med noga utvalda ingredienser och bjuder på en unik smakupplevelse; behagligt bitter och intensiv på samma gång. År 1773 lyckades Thomas Henry för första gången med att berika vatten med koldioxid i sitt labb i Manchester och har därför fått ge namn åt dessa drycker.

Här kan du köpa Thomas Henry

Vegan
Thomas Henry Botanical Tonic

Thomas Henry Botanical Tonic


Thomas Henry Botanical Tonic är ett blommigt, milt och uppfriskande alternativ till en klassisk tonic. Smaker som fläder, dragon, rosmarin, lagerblad, enbär, slånbär och granbarr möts i en härlig bubblighet.

Här kan du köpa Thomas Henry

Vegan
Thomas Henry Cherry Blossom Tonic

Thomas Henry Cherry Blossom Tonic


Thomas Henry Cherry Blossom Tonic är körsbärsblommor och tonic i perfekt symbios.

Här kan du köpa Thomas Henry