Watson's Bar – Hotel Rivals eleganta nytillskott.

Tidigare i år öppnade Hotel Rival upp dörrarna för den nya bistrobaren Watson's Bar.

Watson's Bar på Hotel Rival

Tidigare i år öppnade Hotel Rival upp dörrarna för den nya bistrobaren Watson's Bar. Det är den självklara platsen att mötas upp för en bit mat och en drink i baren.

Trots att namnet kanske för tankarna åt den kände mästerdetektivens följeslagare så är det inga mysterier du möts av på Watson's bar. Baren är nämligen döpt efter ägarfamiljens hund, en trofast Jack Russel med en stor aptit och nyfikenhet för livet. Det är just dessa egenskaper som har legat som inspiration till Hotel Rivals nya satsning. Watson's Bar öppnade upp dörrarna den 16 januari i år och hit kommer du för att äta gott, botanisera bland välkomponerade drinkar och framförallt för att träffa vänner, nya som gamla. I sommar kan du dessutom njuta av den vackra uteserveringen!

Tobias Wikberg är Food & Beverage manager på Hotel Rival och vi har ställt lite frågor till honom om den nya baren.

Varför öppnade ni baren?

- Vi vill skapa en mötesplats med generösa öppettider och hög tillgänglighet. När du går in genom dörrarna till Rival ska du tänka ”Wow, jag har valt rätt hotell/bar/restaurang!”.

För vilka gäster inriktar sig Watson’s Bar?

- Watson’s riktar sig både till våra boendegäster, bar- och bistrogäster samt showgäster.

Elegant bistro som ger mersmak

Watson's Bar lounge

Lokalen är elegant designad där traditionell fransk bistro möter modernt hotell. Känslan av lyx blandas med en genuin och opretentiös känsla som ger en behaglig atmosfär där det är svårt att inte trivas. Jazz, soul och funk strömmar ur högtalarna dag som natt vilket gör att pulsen aldrig upphör på Watson's Bar.

Vällagad och klassisk mat

I menyn hittar du rätter som hör hemma på ett modernt brasserie. Vällagade rätter som är anpassade för att avnjutas i barmiljö. Exempel på rätter som du hittar på Watson's Bar är Boeuf Bourguignon, rapsbakad blomkål och råbiffmacka. Klassiska och oblyga smaker som passar de flesta.

Hur har ni tänkt kring mat- och dryckeskonceptet?

- Maten andas modernt brasserie och är anpassad för att ätas i en bar och avnjutas ihop med kylda drycker. Opretentiös mat som värmer på insidan och skapar leenden på läpparna. På Watson’s Bar står kvalité och service i fokus. Drinkarna håller hög internationell standard och är lika delar lekfulla som vackra. Det finns en genomtänkt balans i både trygga klassiker som utmanande kreationer.

Stilren drinkmeny

Drink på Watson's Bar

Drinklistan på Watson's Bar håller en hög internationell standard med kreativa och vackra cocktails. Bland drinkarna hittar man både tidlösa klassiker och nyskapande kreationer. Baren erbjuder även ett stort utbud av spännande viner och hantverksöl. De alkoholfria alternativen är också många, så här finns verkligen något för alla smaker.

Vilken är storsäljaren bland drinkarna?

- The Last Samurai har blivit mycket uppskattad av våra gäster. Den görs på ristvättad Hernö Gin, maraschino, sake, grön chartreuse, italicus och lime. Den är fantastiskt god!

Fakta:

Meny på Watson's Bar

Adress: Hotel Rival på Mariatorget 3 i Stockholm

Öppettider: Mån-lör 11-01, sön 11-23

Hernö Gin

337,00 kr


Hernö Gin är en hantverksmässigt destillerad gin som vunnit en mängd prestigefyllda utmärkelser. Hernö Gin har bland annat utsetts till världens bästa Gin & Tonic-gin!