Stockholms bästa hotellbarer
Att mötas i en bar är magiskt. Vill du verkligen möta någon du inte känner ska du välja en hotellbar och här får du tips på vilka.
Läs mer »Tidigare i år öppnade Hotel Rival upp dörrarna för den nya bistrobaren Watson's Bar.
Tidigare i år öppnade Hotel Rival upp dörrarna för den nya bistrobaren Watson's Bar. Det är den självklara platsen att mötas upp för en bit mat och en drink i baren.
Trots att namnet kanske för tankarna åt den kände mästerdetektivens följeslagare så är det inga mysterier du möts av på Watson's bar. Baren är nämligen döpt efter ägarfamiljens hund, en trofast Jack Russel med en stor aptit och nyfikenhet för livet. Det är just dessa egenskaper som har legat som inspiration till Hotel Rivals nya satsning. Watson's Bar öppnade upp dörrarna den 16 januari i år och hit kommer du för att äta gott, botanisera bland välkomponerade drinkar och framförallt för att träffa vänner, nya som gamla. I sommar kan du dessutom njuta av den vackra uteserveringen!
Tobias Wikberg är Food & Beverage manager på Hotel Rival och vi har ställt lite frågor till honom om den nya baren.
- Vi vill skapa en mötesplats med generösa öppettider och hög tillgänglighet. När du går in genom dörrarna till Rival ska du tänka ”Wow, jag har valt rätt hotell/bar/restaurang!”.
- Watson’s riktar sig både till våra boendegäster, bar- och bistrogäster samt showgäster.
Lokalen är elegant designad där traditionell fransk bistro möter modernt hotell. Känslan av lyx blandas med en genuin och opretentiös känsla som ger en behaglig atmosfär där det är svårt att inte trivas. Jazz, soul och funk strömmar ur högtalarna dag som natt vilket gör att pulsen aldrig upphör på Watson's Bar.
I menyn hittar du rätter som hör hemma på ett modernt brasserie. Vällagade rätter som är anpassade för att avnjutas i barmiljö. Exempel på rätter som du hittar på Watson's Bar är Boeuf Bourguignon, rapsbakad blomkål och råbiffmacka. Klassiska och oblyga smaker som passar de flesta.
- Maten andas modernt brasserie och är anpassad för att ätas i en bar och avnjutas ihop med kylda drycker. Opretentiös mat som värmer på insidan och skapar leenden på läpparna. På Watson’s Bar står kvalité och service i fokus. Drinkarna håller hög internationell standard och är lika delar lekfulla som vackra. Det finns en genomtänkt balans i både trygga klassiker som utmanande kreationer.
Drinklistan på Watson's Bar håller en hög internationell standard med kreativa och vackra cocktails. Bland drinkarna hittar man både tidlösa klassiker och nyskapande kreationer. Baren erbjuder även ett stort utbud av spännande viner och hantverksöl. De alkoholfria alternativen är också många, så här finns verkligen något för alla smaker.
- The Last Samurai har blivit mycket uppskattad av våra gäster. Den görs på ristvättad Hernö Gin, maraschino, sake, grön chartreuse, italicus och lime. Den är fantastiskt god!
Adress: Hotel Rival på Mariatorget 3 i Stockholm
Öppettider: Mån-lör 11-01, sön 11-23
Att mötas i en bar är magiskt. Vill du verkligen möta någon du inte känner ska du välja en hotellbar och här får du tips på vilka.
Läs mer »Möt bartendern Rhys som genom kärleken kom till Sverige för 15 år sedan. Sedan dess har han jobbat på Stockholms främsta barer och nu är han Brand Ambassador för bl a Hernö Gin.
Läs mer »Hanna Oscarsson är biträdande barchef på en av Sveriges bästa barer – Cadierbaren på Grand Hôtel i Stockholm. Hon har varit ansvarig för att ta fram deras nya cocktailmeny som lockar fram smakminnen och nostalgi.
Läs mer »Bartendern Tina Shine har djupdykt i det glada 20-talet med sina illegala jazzklubbar, flapper girls, billig sprit och allmän nyckfullhet.
Läs mer »