Explorer Vaniljlikör till hot shots.

Explorer Vaniljlikör har utgått och säljs inte längre.

Explorer vaniljlikör med hotshots mot röd bakgrund

Nu lanseras Explorer Vaniljlikör, en likör särskilt framtagen som hot shot-ingrediens. Produkten lanseras i en klimatsmart PET-flaska som är återvinningsbar och producerad av återvunnen plast.

Explorer, som är mest kända för sin vodka, har under de senaste åren expanderat sin produktfamilj till att inkludera flera populära alkoholhaltiga drycker så som ekologiska Explorer Gin, Explorer Pink Gin med smak av jordgubb och rabarber och Explorer Flädergin. Nu lanseras Explorer Vaniljlikör för att möta den växande trenden hot shots som har ökat i popularitet under pandemiåren 2020 - 2021.

Hot shoten, som består av vaniljlikör, bryggkaffe och lättvispad grädde, skapades 1988 av bartendern Bosse Bergström och blev under 90-talet en enorm trend – en trend som de senaste åren väckts till liv igen.

Medan många andra typer av shots tycks ha fått något mindre uppmärksamhet bland svenskar det senaste året i och med det minskande festandet, så ökade hot shots ändå kraftigt under 2020. Med Explorer Vaniljlikör erbjuder vi en prisvänlig ingrediens som dessutom är förpackad i en klimatsmartare PET-flaska, berättar Marika Silander, Senior Brand Manager för Explorer.

Produkten lanseras i en klimatsmart PET-flaska som bidrar till 60% lägre utsläpp av växthusgaser jämfört med en vanlig glasflaska. Flaskan är till viss del tillverkad av återvunnen plast och är 100% återvinningsbar.

Hot shots är perfekt att servera hemma- eller förfesten och passar även utmärkt som en festlig efterrätt. Shoten har en lite lägre alkoholhalt i och med att 2/3 av ingredienserna är alkoholfria, fortsätter Marika Silander.

Fyllig och rund vaniljlikör i klimatsmart flaska

Drinkar på Explorer Gin

Klassikern Explorer nu som gin.


Explorer är ett ikoniskt svenskt varumärke. Den klassiska flaskan skapades av Sigvard Bernadotte 1957. Läs mer om historien bakom Explorer som idag innefattar både vodka, gin, shots och färdigblandade cocktails.

Läs mer »