Pure - handbryggd, dansk lakrits-shot till Sverige.

Det kära grannlandet i söder har skapat en produkt som förnyat och förfinat shoten. Bakom produkten ligger stolthet och ett gediget hantverk. Låt oss presentera PURE Lakrids.

PURE Lakrids

PURE ser dagens ljus

Historien tar sig början i en lägenhet i danska Århus. Anders Smedes hade en vision om en shot som skulle göra revolution i restauranger och barer runt om i Danmark. Trenden såg nämligen dyster ut på shot-scenen. Med drycker fulla av tillsatser och med dålig sprit bränd på melass så var det tydligt hur intresset för shoten långsamt tynade bort. Men Anders tankar och idéer sattes i verket och en småskalig produktion av den egna Pure Lakrids sattes igång i dennes lägenhet. Med noga utvalda ingredienser så som ren lakritsrot, salmiaksalt, danskt socker och premiumvodka, noga blandad med perfekt balanserat vatten så tog man marknaden med storm. Det tog endast två år för Pure Lakrids att bli det nya stjärnskottet bland bardiskarna i Danmark. 

Rättelse: Vi angav tidigare att Pure Lakrids är Danmarks bäst säljande shot. I Danmark finns det dock ingen offentlig statistik som styrker detta påstående. 

Känsla för råvara och hantverk

Idag är produktionen fortfarande småskalig och exklusiv. Alla ingredienser väljs noga ut och blandas för hand och buteljeras manuellt i en mindre fabrik i Århus. Traditionen och kärleken för råvarorna ligger Pure Lakrids producent nära om hjärtat.

Lakritstrenden bland shotsen flög förbi för längesedan och de flesta av oss är nog bekanta med den stereotypiska lakritsshotens smak. Pure Lakrids är dock något helt annorlunda. De färska ingredienserna ger sig ett helt annat uttryck än t.ex. av vad som kommer från konstgjorda essenser och extrakt. Grundspriten som är bränd på mäsk från spannmål ger inte heller den där alkoholsmaken som man ofta får från sprit gjord på melass. Det är ingen skräll att Pure Lakrids har nått denna framgång. Och vi är stolta över att få presentera den även här i Sverige.

Pure Shots Lakrids

200,00 kr


Pure Shots Lakrids har en fyllig smak och stark lakritskaraktär. Sötman är perfekt doserad och samspelar väl med sältan från salmiaksaltet och skapar en ljuvlig sammansättning av friska ingredienser i samklang.

Skaka innan du dricker!