Ett skepp kommer lastat med Explorer Vodka Röda Bär.

Nyhet från Explorer! En vodka med frisk och rund smak av solmogna jordgubbar, saftiga hallon och svarta vinbär. Perfekt i allehanda drinkar.

Explorer Röda bär

I dagarna ser Explorer Vodka Röda Bär dagens ljus, en ekologisk vodka i händig flaska à 350 ml som är det senaste tillskottet i Explorers gedigna sortiment.

Explorer Vodka skapades i slutet av 1950-talet och är ett av Sverige mest väletablerade spritvarumärken. Sedan starten har den vuxit och blivit en favorit bland många svenska konsumenter. Grundtanken var att Explorer skulle vara en prisvärd och ren vodka som klippt och skuren att blanda drinkar på̊, en ledstjärna som håller än idag.

Explorer är en klassiker bland svenska spritmärken och den bäst säljande vodkan i Sverige. Den ursprungliga flaskan designades av ingen mindre än Sigvard Bernadotte och få är de som inte känner till dess signum som består av etikettens skepp och segel.  

Som ett led i varumärkets produktutveckling lanseras nu nyheten Explorer Vodka Röda Bär som är en ekologisk kvalitetsvodka.

Hållbart val

Likt Explorers övriga sortiment presenteras den här nyskapelsen i en hållbar och praktisk PET-flaska à 350 ml som är helt återvinningsbar och till viss del producerad av återvunnen plast. Den klimatsmarta förpackningen bidrar till väsentligt färre utsläpp av växthusgaser jämfört med en vanlig glasflaska* och är dessutom betydligt lättare att frakta.

Dessutom har produkten som endast en av få produkter fått Systembolagets egen märkning ”Hållbart Val”. För att erhålla den behöver en lång rad kriterier kring odling, produktion, arbetsvillkor och förpackning uppfyllas.  Den här stämpeln ska underlätta för konsumenter att välja de mest hållbara artiklarna i Systembolagets sortiment. 

Len och fruktig vodka till goda drinkar

Vodkan är tillverkad genom kontinuerlig destillation av högklassigt vete och resultatet är en len och fruktig vodka med frisk och rund smak av solmogna jordgubbar, saftiga hallon och svarta vinbär.

"Då trenden att blanda cocktails hemma ständigt ökar är Explorer Vodka Röda Bär den perfekta ingrediensen då den med sina friska och fruktiga karaktärer passar utmärkt som bas i drinkar av alla dess slag.  Dessutom får man ett klimatsmart alternativ till ett anspråkslöst pris vilket ligger helt rätt i tiden", säger Marika Silander, Senior Brand Manager på Anora.

Explorer Vodka Röda Bär lanseras den 1 mars 2023 och finns i närmare 250 systembolagsbutiker. Den går även att beställa till din närmaste systembolagsbutik.

Explorer Vodka Röda Bär

133,00 kr


Explorer Vodka Röda Bär är tillverkad genom kontinuerlig destillation av högklassigt vete. Resultatet är en len och fruktig vodka med frisk och rund smak av solmogna jordgubbar, saftiga hallon och svarta vinbär.

Utmärkt som bas i drinkar av alla dess slag.

01.03.2023