Explorer Jordgubbslikör - len likör med frisk smak av vilda jordgubbar.

Explorer Jordgubbslikör har utgått och säljs inte längre.

Explorer Jordgubbslikör med drink

I fjol lanserade Explorer, som är mest känd för sin vodka, Explorer Vaniljlikör: en likör som fungerar utmärkt som ingrediens i Hot Shots, med en fyllig smak av vanilj och smörkola. Uppföljaren, Explorer Jordgubbslikör, lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 28 februari och bjuder på en len smak av vilda jordgubbar med en frisk ton av söta smultron.

Sensommaren 2021 lanserade Explorer en vaniljlikör och nu expanderar Explorer ytterligare i likörsegmentet. Explorer Jordgubbslikör är en frisk och smakrik likör med smak av jordgubbe som passar utmärkt i cocktails såväl som en fräsch avec eller shot. 

-    Likörer av detta slag har verkligen fått ett uppsving, och vi ser en allt större efterfrågan på att göra spännande cocktails hemma, där just likörer fyller en stor funktion. Smaken av jordgubbe är klassisk, tidlös och en av de mest älskade smakerna någonsin, men för många ny i ett likörsammanhang. Explorer Jordgubbslikör ger fantastiska förutsättningar för att komponera riktigt goda drinkar och cocktails, säger Marika Silander, Senior Brand Manager på Anora.

Explorer Jordgubbslikör presenteras likt Explorer Vaniljlikör och Explorers övriga sortiment, i en hållbar PET-flaska om 70 cl. Den klimatsmarta PET-flaskan bidrar till 60 procent mindre utsläpp av växthusgaser jämfört med en vanlig glasflaska. Dessutom är flaskan 100 procent återvinningsbar och är till 25 procent producerad av återvunnen plast. Den väger mindre än glas och är därför lätt att frakta.

- Explorer Jordgubbslikör riktar sig till den nyfikna och opretentiösa konsumenten som önskar klimatsmarta alternativ till ett bra pris. Explorer Jordgubbslikör passar utmärkt tillsammans med mousserande vin och sodavatten, eller varför inte prova en jordgubbstwist på den klassiska drinken Tom Collins, säger Marika Silander.

Explorer Jordgubbslikör

173,00 kr


Explorer Jordgubbslikör är en frisk och smakrik likör med smak av jordgubbe och friska toner av söta smultron.

Passar utmärkt i cocktails eller som en trevlig avec eller shot.