Explorer lanserar ekologisk vodka i mindre, praktiskt format.

Explorer Vodka är en svensk bästsäljare ända sedan starten 1958 och har genom åren lanserat flera olika format och smaker. Nytt för i år är att vodkan nu även kommer som ett ekologiskt alternativ i en praktisk 50 cl PET-flaska.

Explorer Vodka Ekologisk i skog

Foto: Adobe Firefly/AI

Med den nya ekologiska PET-flaskan kan du fortsätta att blanda drinkar med Explorer Vodka med gott samvete. Dels är den ekologisk vilket säkerställer att innehållet uppfyller krav på begränsning av användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Dels kommer den i en PET-flaska som är pantbar och tillverkad till 50 % av återvunnen plast.

Den smidiga lättviktflaskan i hårdplast väger bara ungefär 1/6 av en normal glasbutelj. Det innebär att miljöpåverkan vid frakt och transport blir betydligt mindre än för glasflaskor. Dessutom kräver produktionen av en PET-flaska mycket mindre energi än för den av en vanlig glasflaska. PET-flaskan har totalt sett hela 60 % mindre miljöpåverkan än glasflaskor och är även 100 % återvinningsbar.

Utöver att vara klimatsmart, har PET-flaskan många praktiska fördelar:

  • inte lika tung och lättare att bära

  • tar kortare tid att kyla

  • går inte sönder lika lätt som en glasflaska

  • du får pengar tillbaka på din PET-flaska vid pant

Den nya Explorer Vodka Ekologisk har även en något starkare alkoholhalt än originalet om 40 %.

Explorer Vodka fungerar utmärkt som spritbas i vodkadrinkar och passar med det mesta med sin rena och neutrala smak. Här hittar du recept på den festliga klassikern Cosmopolitan ->

Explorer Vodka Ekologisk

190,00 kr


Explorer Vodka Ekologisk har en ren smak med inslag av säd och citrus.