Nu lanseras Takamaka Rom från Seychellerna i Sverige.

Takamaka Rom från paradisöarna Seychellerna har under de senaste åren vuxit till en global succé. Nu finns den prisbelönta rommen i Sverige i fem olika stilar.

Takamaka St André Extra Noir med drink

Bakom Takamaka står bröderna Bernard och Richard från familjen d’Offay som bott på Seychellerna sedan ögruppen befolkades på 1700-talet. Den viktiga sjöfarten till och från öarna gjorde rom till en del av kulturen hos nybyggarna redan från start. Det var dock först när bröderna d’Offay startade Trois Frères Distillery för Takamaka år 2002 som Seychellerna fick sitt första egna romdestilleri. – Takamaka är, som enda romdestilleriet på Seychellerna, helt befriade från traditionella regelverk. Därmed kan de fokusera fullt ut på att låta kvaliteten tala för sig själv, säger Patrik Tapper som är Brand Manager på Anora. Det har gett dem en internationell status på samma nivå som högklassig rom från de karibiska öarna i Central- och Sydamerika. Rommen från Takamaka utmärker sig även med en unik och distinkt stil. Takamaka tillverkas främst på melass från Seyschellerna och områden runt Indiska oceanen, men även på lokalt odlade sockerrör. Vattnet hämtas från en frisk källa på huvudön Mahé där även destilleriet ligger i närheten av stranden. Sedan över tio år tillbaka samarbetar Takamaka med ansedda Foursquare Rum Distillery på Barbados vars åttaåriga Bajan-rom även används i flera av Takamakas blandningar.

Från den 7 maj finns fem olika romprodukter från Takamaka att köpa på Systembolaget. Den främsta av de fem är Takamaka St André Extra Noir som använder modern teknik för att skapa en mjuk och komplex rom i traditionell stil.

De fem lanseringarna:

Takamaka Rum Blanc

299,00 kr


Rum Blanc är en lätt och tropisk ljus rom som kolonndestillerats till 94 procent och därefter spätts ut med källvatten. Man tillsätter även en liten del rom från pot stills för att ge ytterligare karaktär. Rommen har friska gräsiga toner och sötma.

Rum Blanc passar perfekt till klassiska romdrinkar så som Daiquiri, Mojito och Cuba Libre.

Takamaka Rum Zenn

299,00 kr


Rum Zenn är en blandning av rom som destillerats på melass i kopparpannor och kolonnpannor. Därefter har den färdiga blandningen genomgått hydrodynamisk kavitation tillsammans med ek från bourbonfat. Rommen är en torr, osötad och komplex rom har söta toner av karamell och toffee.

Rum Zenn passar perfekt i cocktails såsom Daiquiri, Mojito och Cuba Libre.

Takamaka Dark Spiced

299,00 kr


Dark Spiced är en vit rom som smaksatts med lokala kryddor och frukt från Seychellerna inklusive vanilj, papaya och tropiska kryddor.

Dark Spiced är utmärkt i en Rom & Cola, Dark and Stormy eller serverad ren på is.

Takamaka Koko Rum

279,00 kr


Koko är en sparsamt sötad rum blanc som fått naturlig smak från kokos. Den innehåller bara hälften så mycket socker som marknadsledande kokosrom.

Koko passar perfekt som drinkingrediens i exempelvis Piña Colada eller serverad ren på is.

Takamaka St. André Extra Noir Rum

499,00 kr


Takamara St André Extra Noir är en blandning av rom som destillerats på melass i koppar- och kolonnpannor. Därefter sker en hydrodynamisk kavitation tillsammans med fransk ek samt bourbonfat. Avslutningsvis får rommen vila i tio år gamla franska romfat tills den är redo för buteljering. Resultatet är en tropisk, fyllig och kraftfull rom med kryddiga inslag från den franska eken samt söta toner av vanilj från bourbonfaten.

St André Extra Noir dricks på is eller som den är.

Jungle Bird

Jungle Bird.


Drinken Jungle Bird härstammar från 1970-talet då den serverades som en välkomstdrink till besökarna på det tidigare hotellet Kuala Lumpur Hilton, som öppnade 1973. Det är en härligt fruktig, sötsur cocktail med bitter twist.

Läs mer »
Takamaka Seychelles Series

Takamaka


Takamaka är rom från Seychellerna. Varje flaska är fylld med känslan av deras 115 öar, folket där och deras hantverk.

Läs mer »