Pomme Doublée – ny spritz med frisk äppelsmak.

Pomme Doublée Apple Spritz är en mousserande äppelspritz färdig att servera. Gjord av 100 % färskpressade äpplen, utan tillsatt socker eller andra smakämnen. Finns nu att köpa i Systembolagets beställningssortiment.

Pomme Doublée Apple Spritz mot bakgrund

Den 6 juli lanseras en bubblande nyhet på Systembolaget - franska Pomme Doublée. Lanseringen är ett nytt recept för en mousserande äppelspritz tillägnat den nordiska marknaden. Denna dryck är färdig att servera och är en helt naturlig produkt, gjord av 100 procent färskpressade äpplen. Den innehåller varken tillsatta smakämnen eller extra socker.

Äpplena i Pomme Doublée är ett urval av de bästa och mest smakrika sorterna som växer i fruktträdgårdarna i Normandie i norra Frankrike. Den karakteriseras av en intensiv och frisk fruktsmak som kommer från äppelmusten och djupa bakre toner som kommer från en pigg Calvados.

Svenskarna är stordrickare av spritzers och mousserande viner och det senaste decenniet har Systembolagets försäljning av champagne, prosecco, cava, crémant med flera mångdubblats. Tidigare plockade vi bara fram den här typen av vin när det var något speciellt som skulle firas. Men den tiden är förbi och idag ska det skålas till både vardag och fest.

I juli lanseras dessa innovativa franska bubblor från Pomme Doublée och blir en spännande nykomling i sammanhanget. Produkten är frisk och fyllig med en behaglig äppelsmak utan för hög sötma. Serveras med fördel riktigt kallt och i kylda glas under väldigt festliga tillfällen!

– Pomme Doublée är perfekt att ta med som ett nytt alternativ till vin på kalas eller liknande. Flaskan är både festlig och snygg, den bjuder dessutom på ett innehåll med en härligt intensiv, behaglig och frisk äppelsmak. Väl kyld passar Pomme Doublée utmärkt som en aperitif, eller varför inte till grillade ribbs med coleslaw. Den kan också vara en fantastisk bas i cocktails eller bål, säger Brand Manager Calle Magnusson.

Pomme Doublée Apple Spritz

117,00 kr


Pomme Doublée har intensiv och frisk fruktsmak med eleganta toner som kommer från ett urval av de bästa och mest smakrika äppelsorterna. De djupa bakre tonerna kommer från en pigg Calvados och balanserar upp det hela på ett snyggt sätt.

06.07.2022