Explorer Vodka har vunnit guld i The Global Spirits Masters.

Nyligen utsågs vinnarna i den internationella sprittävlingen The Global Spirits Masters och Explorer Vodka fick guldmedalj i kategorin standard vodka.

Guldmedalj till Explorer Vodka

I september utsågs vinnarna i den internationella sprittävlingen The Global Spirits Masters och Explorer Vodka kammade då hem guldmedalj i delen kallad Vodka Masters i kategorin standard vodka.

Explorer är en kvalitetsvodka tillverkad genom kontinuerlig destillation av högklassigt vete. Den har en ren, mjuk och rund smak med en viss sädeskaraktär och en svag sötma.

Men smaken är inte det enda. Explorer Vodka säljs i en miljövänlig och prisvärd PET-flaska, som har mängder av fördelar framför glas. Utsläppen av växthusgaser minskar med hela 45 % och tillverkningsprocessen kräver 23 % lägre energiförbrukning jämfört med en glasflaska.

Global Spirits Masters är ett pris som delas ut sedan 2008. Tävlingen är indelad i 14 spritkategorier, där Vodka är en kategori. Juryns helt oberoende expertdomare består av journalister, detaljhandelsköpare, bartendrar mfl och alla provningar sker blint. Domarna kan dela ut silver-, guld- och Master-medaljer samt extra troféer. Resultaten av varje tävling publiceras i tidningen The Spirits Business och du kan även läsa mer om tävlingen på deras webbsida.

Explorer Vodka har även kammat hem vinster i två andra internationella sprittävlingar i år. Vodkan fick silvermedalj i både International Wine & Spirits Competition (IWSC) och International Spirits Challenge (ISC).

Explorer Vodka, 700ml

215,00 kr


Den rena smaken gör att Explorer Vodka är väl lämpad som bas i groggar och drinkar av alla dess slag.