De 12 populäraste drinkarna 2022.

Här är de drinkarna som svenskarna sökt på mest under året, enligt statistik från Google. Och det är tydligt att det är klassikerna som lockar mest!

Populäraste drinkarna 2022.

Svenskarna blandar drinkar på hemmaplan som aldrig förr - kanske en följd av pandemin och restriktioner om att inte gå ut på krogar, barer och restauranger. Men även pre-pandemi såg vi ett växande intresse för att jobba på sina bartenderkunskaper.

Vi har dykt lite i statistik från Google om trender och vanliga sökfrågor för att ta reda på vilka drinkar som varit mest populära, alltså som flest människor sökt på, under 2022. Resultatet visar att vi framförallt letar oss online när vi söker efter klassiska drinkar och cocktails.

Drinkar med rom, gin, eller vodka?

För många handlar det också om ingredienserna - vi har sett ett stort intresse för drinkar som baseras på en särskild spritsort. Här är några populära drinkartiklar hos folk o folk till exempel:

Men när det kommer till enskilda drinkar och cocktails är det följande recept svenskarna letat efter mest under året som gått:

Margarita i lågt glas

2. Margarita


Den klassiska margaritan är utan tvekan en av de mest populära tequiladrinkarna i världen. den får en perfekt balans mellan syra och sälta och är mycket enkel att blanda ihop.

Läs mer »

3. Dry Martini.


Här har du receptet på en klassisk "drajja" med enbart tre ingredienser. Det finns många varianter av martinin, men ingen lika mytomspunnen som denna!

4. Negroni.


Negronin har verkligen fått ett uppsving de senaste par åren. En elegant och aningens bitter gindrink som blivit en favorit hos många. Här är ett klassiskt negronirecept.

Xanté Lennart

6. Lennart.


Lennart är en favorit från 90-talet, en drink med bara päronlikör, sprite och limejuice. Gott och enkelt - vi förstår att den här drinken fortfarande är en favorit bland svenskarna.

7. Manhattan.


Här är en whiskydrink för den som gillar lite bittrare toner. Drinken har anor från 1800-talet men står sig tydligen fortfarande om man ska tro siffrorna från Google! Kul!

9. Mojito.


En älskad romdrink med frisk smak av mynta och lime! Finns idag i många varianter men här har du ett recept på en klassisk mojito så som många fortfarande vill ha den. Skål!

...och några uppstickare:

Med på listan finns även några mindre kända, nyare varianter av drinkar som tycks ha väckt ett intresse bland svenskarna under året.

16.12.2022