De 9 populäraste drinkarna 2023.

Här är de drinkarna som svenskarna sökt på mest under året, enligt statistik från Google. Och det är tydligt att svenskarna gärna blandar klassiker med lite mer otippade.

Populäraste drinkarna 2023

Vi har dykt lite i statistik från Google om trender och vanliga sökfrågor för att ta reda på vilka drinkar som varit mest populära, alltså som flest människor sökt på, under 2023. Resultatet visar att vi framförallt letar oss online när vi söker efter klassiska drinkar och cocktails.

Drinkar med rom, gin, eller vodka?

För många handlar det också om ingredienserna - vi har sett ett stort intresse för drinkar som baseras på en särskild spritsort. Här är några populära drinkartiklar hos folk o folk till exempel:

Men när det kommer till enskilda drinkar och cocktails är det följande recept svenskarna letat efter mest under året som gått:

Mojito

Mojito.


En älskad romdrink med frisk smak av mynta och lime! Finns idag i många varianter men här har du ett recept på en klassisk mojito så som många fortfarande vill ha den. Skål!

Läs mer »
Pornstar Martini

Pornstar Martini.


Var började historien om The Pornstar Martini? Denna passionsfruktssensation med det onkonventionella namnet. Tina Shine grottar ner sig i drinkens historia.

Läs mer »