Rosé från Provence - Commanderie de Peyrassol.

Vi lanserar det hyllade rosévinet från Commanderie de Peyrassol både på helflaska och magnum samt deras härliga rödvin på Syrah och Cabernet Sauvignon.

Commanderie de Peyrassol i Provence

Provence är måttstocken som alla jämför sig med vad det gäller högklassiga roséviner. Nu lanserar vi det hyllade rosévinet från Commanderie de Peyrassol både på helflaska och magnum samt deras härliga röda vin som baseras på Syrah och Cabernet Sauvignon. Vinerna lanseras med start den 20/7.

Rosévin som uppfyller allt man önskar sig

Det är ingen tvekan om att Commanderie de Peyrassol är en mycket välrenommerad producent av viner från Provence och i deras roséviner finner man allt man önskar hos ett riktigt bra vin. Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé är en blandning av druvorna Cinsault, Syrah och Grenache och doften är nyanserad och elegant med inslag av röda frukter, blodapelsin, krusbär och färska örter. Smaken är torr och fräsch med fina toner av röda frukter, apelsin, krusbär, färska örter, mineral och en spets av citruszest. Har man lite fler gäster är det trevligt att köpa vinet på magnumflaska och kanske grilla Sea Bream som serveras med fransk potatissallad på färskpotatis och en hallonvinägrett.

Maffigt rött med nyanserad doft

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rouge har en fin balans där de båda druvorna Syrah och Cabernet Sauvignon tillför sin karaktär och kvalitet och på bästa sätt kompletterar varandra. Vinet har en nyanserad doft med toner av mörka frukter, torkade örtkryddor, tobak, fat och kryddor. Smaken är rik och lång med inslag av mörka frukter, fat, tobak, torkade örtkryddor och en fläkt av vitpeppar. Servera gärna till prima lammkotletter som marinerats under natten i rödvin, vitlök och färska örtkryddor. Grilla eller halstra och servera det rosastekta köttet med en krämig svamprisotto och en mustig rödvinsreduktion.

Produktion av kvalitetsviner sedan medeltiden

Commanderie de Peyrassol vinodling

Commanderie de Peyrassol är en vacker egendom som ligger i hjärtat av vinområdet Côtes de Provence cirka 4 mil från Saint-Tropez. Egendomen grundades av tempelriddare redan på 1200-talet och det finns bevarade skrifter som visar att man 1256 producerade 28 000 liter "Gott och ärligt vin". År 1311 ärvde Tempelorden på Malta egendomen som de drev ända fram till den franska revolutionen. Nuvarande ägare är Philippe Austruy, som köpte egendomen 2001, och idag är det en mönsteranläggning med både hotellverksamhet, restauranger, konstutställningar och möjlighet till jakt. Totalt är egendomen på 350 hektar, där 93 hektar består av vinodlingar. I vingårdarna, som har jordmånen kalk och stenrika lerjordar, odlas 10 olika druvsorter.

Vacker egendom väl värd en egen resa

Commanderie de Peyrassol i Provence

Den stora egendomen ligger i ett mycket vackert landskap med stora ekar, vin- och olivlundar samt blommande lavendel. Under medeltiden var Commanderie de Peyrassol en säker och trygg plats för resande riddare, där de kunde vila upp sig och äta gott. Den traditionen är i högsta grad levande med fina möjligheter för övernattning, spisning och rekreation. Så planera gärna en romantisk resa till Provence och Commanderie de Peyrassol. Och varför inte göra som många andra som väljer att förlägga sitt bröllop till den vackra egendomen?

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé

249,00 kr


Doften i Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé är nyanserad och elegant med inslag av röda frukter, blodapelsin, krusbär och färska örter. Smaken är torr och fräsch med fina toner av röda frukter, apelsin, krusbär, färska örter, mineral och en spets av citruszest.

Passar till kraftiga fiskrätter och lite lättare kötträtter samt till sallader och utvalda soppor.

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé, magnum

479,00 kr


Det fantastiska rosévinet finns även på magnumflaska!

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rouge

255,00 kr


Doften i Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rouge är nyanserad med toner av mörka frukter, torkade örtkryddor, tobak, fat och kryddor. Smaken är rik med inslag av mörka frukter, fat, tobak, torkade örtkryddor och en fläkt av vitpeppar.

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter där det gärna får finnas feta eller krämiga komponenter. Varför inte servera ört- och vitlöksmarinerade lammkotletter med svamprisotto och rödvinsreduktion till?