3 i topp: Viner att korka upp vid första bästa vårtecken.

Ibland vill vi belysa några viner som passar extra bra vid särskilda tillfällen, eller som helt enkelt utmärker sig i sin kategori. Den här gången tipsar vi om tre viner som ger hopp om sol och värme.

3 i topp viner i vår.

Alla våra årstider har sina mer och mindre efterlängtade sidor. När vintern gjorde sitt intåg tyckte vi att det var så mysigt att få ta på sig en stickad tröja och tända levande ljus, men nu i mars är de flesta av oss redo att gå vidare till våren.

Våren, som innebär allt från den första tussilagon till rensopade gator, tulpaner och fågelsång. Den som ger en föraning om sommar och värme och mer än någon annan årstid symboliserar pånyttfödelse och nytändning. Det är lite tidigt för sallad och rosévin på en uteservering, men vi vill samtidigt gå vidare från murriga rödviner och grytor.

Läs om 10 tydliga vårtecken här! »

Här har i bett vår dryckesexpert Mats Claësson att lista sina tre favoritviner att sippa på i denna vårsäsong!

Topp 3: Viner som vårtecken

Alvarinho Contacto

139,00 kr


När den friska vårvinden balanseras upp av solstrålar som äntligen värmer - korka upp en flaska krispigt alvarinhovin som Alvarinho Contacto. Varför inte laga en risotto med vårens sparris? Här finns en komplex, fyllig, torr smak med en hög men välbalanserad syra, angenäm ton av grapefrukt och en mineralsälta.

Colle Reale Rosé

99,00 kr


Sugen på rosépremiär? Ta med en filt ut och hitta en solig plats i lä, och så en flaska Colle Reale Rosé så blir du inte besviken. Vinet erbjuder en fruktig doft med inslag av körsbär, blodapelsin och örter. Torr, frisk, fruktig rosé i matvänlig stil med inslag av röda bär, persika, blodgrape, körsbär och örter.

André Clouet Grande Réserve

199,00 kr


Vill du verkligen fira vårens intåg är champagne alltid rätt. Sätt stämningen för den varma säsongen med en halvflaska André Clouet Grande Réserve och servera något gott snacks till. Kanske salta chips med smetana, gräslök och löjrom? André Clouet Grande Réserve har en fruktig, nyanserad doft och smak av äpplen, rostat bröd, mineral, valnötter och apelsin.