Bubblor på Alla hjärtans dag - 5 romantiska tips.

Till Alla hjärtans dag föreslår vi att ni låter den öppnade vinboxen stå och låter ett mousserande vin ta plats till er romantiska kväll. Här är fem goda bubbel att skåla för kärleken i.

5 mousserande viner till Alla hjärtans dag.

På Alla hjärtans dag firar vi kärleken. Kanske är högtiden främst förknippad med kärlekspar - men all kärlek förtjänar att firas! Ge mamma en extra kram och skicka ett sms till vännen som förtjänar att veta hur uppskattad den är.

Vill du skåla i något som känns lite lyxigt är champagne det givna valet - men det finns gott om andra sorters mousserande viner som är är värda en chans. Kanske en god cava eller en crémant? Annars kanske ett roséchampagne kan vara på sin plats just på lala hjärtans dag?

5 mousserande viner till Alla hjärtans dag:

Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut

79,00 kr


Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut har inslag av gula äpplen, päron, fläder och en fläkt av melon i den fruktiga, inbjudande doften. Vinet är torrt, friskt och fruktigt med trevliga inslag av gula äpplen, päron, fläder och melon.

Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut

77,00 kr


Vad kan vara bättre än en välgjord flaska Cava med röda rosor på flaskan. Som ett kinderägg för vuxna. Flera överraskningar i ett. Fast det innebär naturligtvis att du kan komplettera även med riktiga rosor. Börja gärna kvällen med denna sprudlande cava tillsammans med några goda drinktilltugg.

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

105,00 kr


Ett prisvärt bubbel från Frankrike. Inte fel att även ägna en del av sitt hjärta till miljön genom att välja ett ekologiskt vin. Varför inte servera detta fräscha och fruktiga vin på morgonen med små kanapéer med skagenröra och löjrom. Det är kärlek det!

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

189,00 kr


En mycket angenäm Crémant från Alsace där man finner alla attribut man önskar för denna speciella dag. Fruktighet, mineral och brödiga toner i en härlig samklang. Som ett vristskott i krysset tillsammans med blinier med färsk löjrom.

Champagne Bauchet Rosé Séduction

299,00 kr

351,00 kr


Rosa bubblor på Alla hjärtans kanske? Den här champagnen har en inbjudande och nyanserad doft med både körsbär, skogshallon, tranbär som framträder tydligast. Smaken har en behaglig mousse, och fina nyanser av röda frukter, brioche och ett stråk av mineralitet.