Bubblor på Alla hjärtans dag - 5 romantiska tips.

Till Alla hjärtans dag föreslår vi att ni låter den öppnade vinboxen stå och låter ett mousserande vin ta plats till er romantiska kväll. Här är fem goda bubbel att skåla för kärleken i.

5 mousserande viner till Alla hjärtans dag.

På Alla hjärtans dag firar vi kärleken. Kanske är högtiden främst förknippad med kärlekspar - men all kärlek förtjänar att firas! Ge mamma en extra kram och skicka ett sms till vännen som förtjänar att veta hur uppskattad den är.

Vill du skåla i något som känns lite lyxigt är champagne det givna valet - men det finns gott om andra sorters mousserande viner som är är värda en chans. Kanske en god cava eller en crémant? Annars kanske ett roséchampagne kan vara på sin plats just på lala hjärtans dag?

5 mousserande viner till Alla hjärtans dag:

Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

99,00 kr


Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut är ett härligt blommigt och fruktigt mousserande vin, gjort på endast gröna druvor som ger det en frisk och elegant smak. I doften finns bland annat persika och aprikos, följt av subtila toner av mandarin och apelsin.

Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut

90,00 kr


Vad kan vara bättre än en välgjord flaska Cava med röda rosor på flaskan. Som ett kinderägg för vuxna. Flera överraskningar i ett. Fast det innebär naturligtvis att du kan komplettera även med riktiga rosor. Börja gärna kvällen med denna sprudlande cava tillsammans med några goda drinktilltugg.

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

109,00 kr


Ett prisvärt bubbel från Frankrike. Inte fel att även ägna en del av sitt hjärta till miljön genom att välja ett ekologiskt vin. Varför inte servera detta fräscha och fruktiga vin på morgonen med små kanapéer med skagenröra och löjrom. Det är kärlek det!

Rotari Brut Rosé

139,00 kr


Rotari producerar riktigt högklassiga bubbel från norra Italien. Detta torra rosébubbel är ett perfekt sätt att inleda en romantiskt kväll på. Elegant, fruktig doft med inslag av smultron, blodgrape, kex och persika och med en fin brödig ton. Torr, frisk, fruktig och elegant smak med inslag av smultron, persika och blodapelsin.

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut

120,00 kr


Både smak och doft i Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut har tydliga inslag av solmogna gula äpplen, nötter, nougat, nyrostat bröd samt uppfriskande toner av citronzest. Den andra jäsningen på flaska ger upphov till en finstämd syra och eleganta små bubblor samt en ökad smakrikedom. Eftersmaken är lång och ihärdig likt en efterlängtad kyss.