CHILL OUT överraskar med ny design.

CHILL OUT firar 20 år i Sverige och ser bättre ut än någonsin! Den nya designen kommer ut på hyllan under sena juli och augusti 2022 - här får du en exklusiv förhandstitt!

CHILL OUT bag-in-box ny design 2022

Lagom till sensommarens semesterlunk med socialt liv med grill och plockmat kommer det folkkära varumärket CHILL OUT, som i år firar 20 år på den svenska marknaden, att överraska med en helt ny design för sina mest välkända boxviner från sydöstra Australien och Kalifornien.

­– CHILL OUT har fått en ny logotype och nytt utseende för att på ett tydligt sätt spegla vinets värld och regionen som våra goda viner kommer ifrån. Designen ska kittla en nyfikenhet för vinvärlden, utan pekpinnar, och förmedla en varm, inbjudande och vinös känsla, berättar Anna Bastin Löwgren, Brand Owner för CHILL OUT.

Förpackningarna kommer att förmedla mattips och smakikoner för att, på ett tydligt sätt, informera om både vininnehåll och passande maträtter; allt för att underlätta för konsumenten i val av vin samt för att kittla ett vinintresse för såväl ursprungsregionen, vinet och matmatchningar.

­– CHILL OUT har funnits i Sverige i 20 år och ser nu bättre ut än någonsin! Den nya designen kommer ut på hyllan under sena juli och augusti 2022. Under hösten kommer även våra återvunna PET-flaskor att få ny kostym med samma tanke bakom som boxarna: vinöst utseende och inspirerande med tydliga hänvisningar till ursprung, smak och stil. Grattis på födelseåret, kära CHILL OUT, avslutar Anna.

100% återvinningsbara förpackningar

CHILL OUTs samtliga boxar är 100% återvinningsbara - bra för dig och mycket bra för miljön!

En bag-in-box har 90% lägre CO2-avtryck än volymen i motsvarande fyra traditionella 75 cl glasflaskor. Dessutom är CHILL OUTs boxar enkla att ta isär tack vare "rip-tape" på ovandelen av kartongen vilket gör den enkel att sortera i återvinningen.

CHILL OUT är ett av de mest miljömässigt hållbara vinvarumärkena på den svenska marknaden när det gäller förpackningar. CHILL OUT strävar ständigt efter att utveckla förpackningarna och göra dem så miljömässigt hållbara som möjligt för att minska CO2-avtrycket.

Om den nya boxen:

  • Plasthandtaget: Har gjorts lättare och är i transparent plast för bättre återvinning hos återvinningscentralen. Är 100% återvinningsbar och sorteras som plastförpackning.

  • Boxen: Är tillverkad i hållbart producerat (FSC-märkt) papper och sorteras som kartong. 

  • Tappkran och vinpåse: Påsen har gjorts tunnare och därmed lättare. Tappkranen är nu i transparent plast för bättre återvinning hos återvinningscentralen. Båda är nu 100% återvinningsbara och sorteras som plastförpackning. 

Mer om vinerna

CHILL OUT Chardonnay South Eastern Australia

Detta är en omtyckt stil av favoritdruvan Chardonnay som många älskar att ha som husvin år efter år och passar lika bra som sällskapsdryck som med mat.

Ett fräscht, fruktigt och smakrikt vin med ekfatskaraktär. Smaken bjuder på citrus och örter, med lätta tropiska inslag såsom ananas, mango och honungsmelon med en liten lätt ton av vanilj från fat på slutet. Passar till grillade grönsaker, grillad kyckling, ugnsbakad lax, grillad halloumi, getostsallad och salt plockmat.

CHILL OUT Chardonnay bag-in-box 3 liter finns i Systembolagets ordinarie sortiment, nummer: 22280. Pris: 209 kr. Vinet är veganvänligt.

CHILL OUT Cabernet Sauvignon, South Eastern Australia

Ett generöst, smakrikt och druvtypiskt Cabernet Sauvignon från Australien som passar både som sällskapsvin och till mat.

Smakrikt, generöst rött vin med mycket typicitet av druvan Cabernet Sauvignon där mörka bär såsom björnbär, mörka körsbär och svarta vinbär möter viol och lakrits och för med sig en kryddighet på slutet. Medelfylligt vin med lång, generös eftersmak och härlig fruktsötma och en elegant örtighet. Passar till grillade kötträtter, grillad halloumi, lammracks eller varför inte en matig ostpaj. Även utsökt att servera svalt en varm sommardag som sällskapsvin.

CHILL OUT Cabernet Sauvignon bag-in-box 3 liter finns i Systembolagets ordinarie sortiment, nummer: 6873. Pris: 215 kr.

Nytt för i år är att även Cabernet Sauvignon är veganvänlig.

CHILL OUT Shiraz Rosé California

Shiraz Rosé California är ett veganvänligt rosévin från soliga Kalifornien som gör sig perfekt i sval temperatur i goda vänners lag eller till mat med lite sting!

Detta generösa rosévin har doft av hallon, jordgubbar, persika och örter. Det är fruktigt med en angenäm smak av fruktsötma och toner av hallon, persika, körsbär och blodapelsin. Passar utmärkt som sällskapsvin men även ihop med maträtter såsom grillat ljust kött, burrata med jordgubbar, fish taco eller varför inte en taco al pastor?

CHILL OUT Shiraz Rosé bag-in-box 3 liter finns i Systembolagets ordinarie sortiment, nummer: 3105. Pris: 219 kr

 CHILL OUT rPET

CHILL OUT inför 100% rPET.


CHILL OUT växlar upp sina gröna ambitioner och blir nu ett av de första vinvarumärkena i Europa att införa rPET i hela sortimentet - flaskor av 100% återvunnen plast. 

Läs mer »