CHILL OUT Riesling Pfalz Organic - med friska och aromatiska toner.

Nyhet från CHILL OUT - en ekologisk Riesling från Pfalz som bjuder på friska toner av citrus och päron med inslag av mineralitet. Perfekt till skaldjur och pasta med fetaost.

CHILL OUT Riesling från Pfalz

I höst breddar CHILL OUT sitt sortiment och låter vinintresserade lära känna både klassiska och oväntade destinationer genom sin första europeiska vinkollektion. Först ut är en ekologisk riesling från Pfalz som bjuder på friska toner av citrus och päron med inslag av mineralitet. Passar perfekt till skaldjur eller höstens goda skaldjurssoppa

CHILL OUT European Collection

- European Collection föddes ur en längtan efter att utforska vinvärlden i vår närhet, något som rimmat väl med våra konsumenters önskemål där vi sett en ökad efterfrågan på europeiska viner. Vi ser fram emot att bjuda på en smakresa genom Europa till de fantastiska vingårdar och vinmakare vi lärt känna genom åren, säger Anna Bastin Löwgren, Wine & Portfolio Development för CHILL OUT.

Första lanseringen är en ekologisk och veganvänlig Riesling från tyska Pfalz, som med sitt soliga klimat är gynnsamt för torra Rieslingviner. Tysklands omtyckta kvalitetsdruva Riesling har en ypperlig förmåga att spegla jordmånen, samtidigt som den behåller sin egen karaktär och identitet. Pfalz är berömt för sin praktfulla Weinstrasse, en 85 km lång färd genom Pfalz vingårdar, där mandelträden blommar vackert på våren, vilket även speglas i designen för CHILL OUT Riesling Pfalz Organic.

Riesling - ett naturligt första steg

CHILL OUT European Collection

- Att introducera Riesling i CHILL OUT:s sortiment känns som ett naturligt första steg i vår europeiska satsning. Det är ett fantastiskt vin som passar utmärkt såväl på middagsbordet som i form av sällskapsvin. Tanken med kollektionen är att göra jakten på ett riktigt bra vin både enkel och lustfylld, säger Anna Bastin Löwgren.

Matcha vinet med mat

Vinet är friskt och smakrikt med generösa smaker av solmogen citron, gråpäron, litet stänk av mango och ananas samt ett nyanserat och friskt avslut med inslag av mineralitet.

Vinets torrhet och krispighet tillsammans med den höga friskheten gör det till en utmärkt dryck till lätta och medelkraftiga maträtter med fisk, skaldjur, grönsaker eller ljust kött såsom kyckling.

Serveras med fördel till höstens goda skaldjurssoppa, moules marinières eller en värmande pasta med ugnsbakad fetaost.

Miljötänk

Vinet buteljeras i en lättare glasflaska, vilken ger lägre CO2 utsläpp jämfört med en traditionell glasflaska*.

*Lättare glasflaska: 525 g CO2e/liter, traditionell glasflaska: 675 g CO2e/liter.

Källa: ”Update of wine packaging LCA – Final report Alko Oy” utförd av miljökonsultfirman Gaia Consulting på uppdrag av Alko Oy.

Beställ vinet: