Glöet Gold sätter guldkant på julstämningen.

Nu släpper Glöet en nyhet för dig som vill ha en lite mer strålande jul. Glöet Gold är glubblet med glöggens varma kryddor i kombination med det mousserande vinets svalkande bubblor - och en gyllene touch för festen.

En flaska Glöet Gold med två glas på ett vitt bord med rosa konfetti.

Glöet var först i världen med att presentera ett färdigt "glubbel" på flaska, en blandning av glögg och bubbel. 2022 kommer de med en nyhet som inte bara är "sparkling" på grund av bubblorna - Glöet Gold sparkling innehåller gyllene flingor som svävar som guldfrost i glaset.

Denna Limited Edition finns i Systembolagets beställningssortiment tillsammans med de tidigare succéerna Glöet Sparkling, Glöet White Sparkling och Glöet Orange sparkling & Spices.

Doften i Glöet Gold kommer från apelsin och citron som samsas med julens kryddor: Saffran, kanel, kardemumma, vanilj och kryddnejlika. Smaken är både kryddig och fruktig men samtidigt fräsch och väl balanserad. Vid tillverkningen används ett fruktigt mousserande vin från Spanien som smaksätts med frukt och kryddor och till sist det ätbara glittret av purpurin.

– Vänder du flaskan försiktigt innan du öppnar så blandas flingorna i drycken och skapar en festligt gnistrande effekt. Det ger en varm lyxig julkänsla när den mousserande glöggen hälls upp, berättar Glöets medgrundare, Anette Raunio.

Glöet Gold tillsammans med Glöet Sparkling och Glöet Sparkling White.
Glöet Gold Sparkling tillsammans med Glöet White Sparkling och Glöet Sparkling Glögg.

Mindre alkohol och mindre socker

Här har man haft fingret i luften och känt av trendvindarna som pekar på att konsumenterna efterfrågar juliga drycker som inte är så alkoholstarka, men heller inte fulla av socker. Glöet Gold innehåller därför inte mer än 8 procent alkohol, och det är den produkt från Glöet med minst mängd socker.

Och det guldiga glubblet har tagits emot väl! Drycken har bland annat vunnit bronsmedalj i prestigefyllda The International Wine & Spirit Competition (IWCS).

Hur serverar man Glöet Gold på bästa sätt?

Du serverar bäst Glöet Gold sparkling väl kylt i glas för mousserande vin eller gärna i champagnekupor. Vänd försiktigt flaskan upp och ned innan du öppnar den för att fördela "guldet" jämnt i flaskan. Dekorera gärna med pomeransskal eller en limeskiva i glaset.

Det finska paret Anette och Juha-Matti Raunio och deras familjeföretag Von Elk ligger bakom varumärket Glöet. Du kan läsa mer om Von Elk här.

Glöet Gold Sparkling & Spices

104,00 kr


Glöet Gold Sparkling & Spices har en vacker gul färg där gyllene flingor svävar omkring i glaset. Doften är intensiv med inslag av apelsin och citron som samsas på bästa sätt med tonerna av saffran, kardemumma och kryddnejlika. Smaken är fruktig och kryddig.