Il Capolavoro lanserar nytt mästerverk från Piemonte.

Efter premiären för Il Capolavoro Appassimento Rosso stod det klart att svenskarna inte tröttnat på de italienska rödvinerna. Nu kommer en läcker uppföljare: Il Capolavoro Piemonte Rosso.

Il Capolavoro Piemonte Rosso.

Det nya vinet Il Capolavoro Piemonte Rosso har som namnet avslöjar sina rötter i den norditalienska regionen Piemonte, och är gjort av de områdestypiska druvorna nebbiolo, barbera och dolcetto.

Namnet Il Capolavoro betyder "Mästerverket" direkt översatt, och många som har smakat det håller med – båda föregångarna (appassimenton och det vita vinet Il Capolavoro Bianco) har blivit mycket uppskattade av Systembolagets kunder. Italienska viner över lag har varit de mest säljande i Sverige under flera års tid, och vinerna från den undersköna regionen Piemonte har blivit mycket trendiga.

– Att komplettera den tidigare duon med ett tredje vin i samma serie känns både roligt och som ett naturligt steg. Som de tidigare lanseringarna visar även det senaste tillskottet upp en bredd av lika smaker till ett mycket fördelaktigt pris, säger Monia Jensen, Senior Business Development Manager på Anora.

Klassiskt, rött Piemonte-vin

Kombinationen av de klassiska Piemontedruvorna barbera, nebbiolo och dolcetto resulterar i ett elegant rött vin med en ljust rubinröd färg. I doften finns fruktiga röda bär, mörka körsbär och en hint av torkade örter. Smaken är saftig och sammetslen med toner av hallon, mogna körsbär och röda vinbär tillsammans med ett kryddigt avslut.

Il Capolavoro Piemonte Rosso

79,00 kr


Ljus rubinröd färg och en livfull doft av fruktiga röda bär och en fläkt av örtighet. Il Capolavoro Piemonte Rosso är ett bra val när du ska äta en riktigt god pizza eller italienskt småplock.

Il Capolavoro Piemonte Rosso avnjuts med fördel till italiensksmakande pizzor och pastarätter, men gör sig även fint till den lite mer sofistikerade charkbrickan. Från den 27 maj finns Il Capolavoro Piemonte Rosso i Systembolagets beställningssortiment.

27.05.2024