Nytt samarbete med vinföretaget Domaine Laroche.

Det är med stor glädje vi nu påbörjat ett samarbete med det anrika och dynamiska vinföretaget Domaine Laroche.

Chablis från Domaine Laroche.

Domaine Laroche är en anrik, men också en dynamisk och progressiv producent i Chablis. Vinanläggning ligger i en av områdets mest historiska byggnader, Obédiencerie de Chablis - det vill säga det kloster som abboten av St Martin de Tours grundade i Chablis 867, som också blev starten för områdets vinframställning.

Saint Martin var ett helgon som föddes i Ungern år 319, kvarlevorna gömdes någon gång mellan 877 och 887 i Obédiencerie klostret. Relikerna är numera flyttade, men nischen där de förvarades finns fortfarande att skåda i Domaine Laroches källare för fatlagring. Läs mer om Saint Martin här.

Domaine Laroches historia sträcker sig tillbaka till 1850. Vinhuset var en av de producenter som utvecklade vingårdarna i Chablis och är idag en betydande aktör och vingårdsägare. De äger fem hektar Grand Cru, 17 hektar Premier Cru, 62 hektar Chablis och fem hektar Petit Chablis.

Domaine Laroche har många hektar med vinodlingar i Chablis.
Domaine Laroche har många hektar med vinodlingar i Chablis.

Arbetar enligt hållbara principer

På Domaine Laroches egendomar arbetar alla efter hållbara principer och de är certifierade enligt HVE (Haute Valeur Environnementale) som är en fransk hållbarhetscertifiering.

Vad det gäller Chablis så har man 30 anställda som sköter om vingårdarna enligt ekologiska principer. De är dock inte i dagsläget ekologiskt certifierade.

Chablis från Domaine Laroche:

Domaine Laroche Chablis Saint Martin, helflaska

265,00 kr


Domaine Laroche Chablis Saint Martin finns även på halvlflaska och har samma inbjudande och fruktiga doft med inslag av äpplen, rökig mineral, mandel och citron. Servera till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter, där det gärna får finnas syrlighet i tillagning eller tillbehör. Varför inte en läcker skadjursplatå?

Domaine Laroche Chablis Saint Martin, halvflaska

109,00 kr


Domaine Laroche Chablis Saint Martin, halvflaska har en inbjudande och fruktig doft med inslag av gröna äpplen, rökig mineral, persika och citron. Fruktig, torr och frisk smak med toner av gröna äpplen, mineral, örter, persika och citron. Perfekt till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter.

L Chablis Domaine Laroche

179,00 kr


L Chablis Domaine Laroche är ett vin med nyanserad och fruktig doft med inslag av gula äpplen, örter, päron och citrus. Här finns en frisk och torr smak av gula äpplen, mineral, galiamelon och citron med toner av mandel och färska örter.

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys

389,00 kr


Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys har en fruktig doft med inslag av fat, gula äpplen, mineral, persika, smör, citrus och örter. Här bjuds du på en mångfacetterad smak som är fruktig, har mycket frisk smak med inslag av fat, gröna äpplen, persika, mineral, smör, örter och citron.

Även viner från Bourgogne och Languedoc

Domaine Laroche gör även vin från övriga delar av Bourgogne, samt från Languedoc i den södra delen av landet.

Domaine de Laroche grundade i slutet av 1980-talet egendomen Mas la Chevalière som ligger norr om Beziers i Languedoc. Attraktiva viner från denna egendom kommer att tillkomma till vår portfölj inom några månader.

Laroche Bourgogne Réserve

145,00 kr


Laroche Bourgogne Réserve har en inbjudande, fruktig och nyansrik doft med inslag av fat. Smaken är fruktig, och frisk med toner av fat, gröna äpplen, ananas, kryddor och citron. Passar utmärkt till grillade eller halstrade anrättningar med fisk och skaldjur.

31.01.2023
Höstens bästa vita vin på en vintunna en höstdag.

Höstens bästa vita viner.


Hösten är inte bara vilt och grytor - den är också kål, äpplen och skaldjur bland annat. De vita vinerna har många bra vänner på höstens smakpalett! Här tipsar folk o folks dryckesexpert Mats Claësson om höstens bästa vita viner för olika tillfällen.

Läs mer »
Viner från Laroche

Laroche


Domaine Laroche var en av de producenter som utvecklade vingårdarna i Chablis och är idag en betydande aktör och vingårdsägare.

Läs mer »