Portugisisk nyhet från CHILL OUT.

CHILL OUT har haft ett fullspäckat år 2022 med både nyheter och redesign. Nu kommer ännu en nyhet - denna gången ett portugisiskt vin från Lissabonregionen.

CHILL OUT Vinho Regional Lisboa, flaska och i glas på en träbräda.

Tidigare under 2022 har CHILL OUT släppt flera nyheter i deras European Collection, från exempelvis Italien och Frankrike. Nu är det Portugals tur att glänsa - från mitten av november finns Vinho Regional Lisboa i Systembolagets beställningssortiment.

2022 firar CHILL OUT dessutom 20 år på den svenska marknaden och man har passat på att ge alla sina produkter en ny design. Både rPET-flaskorna och boxarna har fått nya uppdaterade utseenden.

CHILL OUT Vinho Regional Lisboa har en stil som är rätt typisk för regionen kring Portugals huvudstad. Det röda vinet är kryddigt och generöst med bäriga toner av björnbär, hallon och plommon, men också karaktär av ekfatslagring. 20 procent av vinet har lagrats på ekfat, vilket adderar både struktur och kryddighet.

Typiska druvor för Lissabonregionen

I vinet hittar vi tre regiontypiska druvor: Tinta Nacional, Tinta Roriz och Castelão. Den här typen av rött vin, med både fruktighet och fatkaraktär och ett litet bett av syra, är typiskt från regionen som är en IG och klassificerat som Vinho Regional Lisboa. Klimatet i regionen är milt och har inslag av svala vindar från Atlanten, något som gör Lissabonregionen till en av de viktigaste vinregionerna i landet.

CHILL OUT Vinho Regional Lisboa

62,00 kr

79,00 kr


CHILL OUT Vinho Regional Lisboa har en mörkfruktig smak med toner av björnbär, plommon och lite röda bär i form av hallon men även noter av kryddighet från fatlagring. Passar utmärkt till exempelvis grillat kött, värmande grytor, ugnsbakad kyckling och hårda och mjuka ostar. 

- Vi fortsätter lansera viner i vår nya familj European Collection med ett vinöst och inspirerande utseende med tydliga hänvisningar till ursprunget, smak och stil. Här tar etiketten oss direkt till Lissabon med dess gator, typiska arkitektur och floden Tejo utanför, säger Anna Bastin Löwgren, Wine & Portfolio Development för CHILL OUT.

Vad passar CHILL OUT Vinho Region Lisboa till?

Detta vin fungerar utmärkt som sällskapsvin ihop med lite salta snacks, eller till anrättningar med grillat kött, ugnsrostad kyckling eller tillsammans med hårda ostar. Serveras gärna lite svalare än rumstemperatur, 16-18 grader.

- I vårt sortiment av viner vill vi på ett enkelt och inspirerande sätt bjuda in konsumenten till olika regioner, vinstilar och smakkombinationer. Vi har tidigare i år lanserat flera viner på lättare glasflaska; Cuvée Rosé från Pays d’Oc i Frankrike, och en ekologisk Catarratto Zibibbo från Terre Siciliane, Italien. Nu är det hög tid att introducera ett rött vin i och med denna utomordentliga portugisiska match till stekt kött och värmande grytor, avslutar Anna Bastin Löwgren.

Chill Out tre vinboxar på ett bord.

CHILL OUT


CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen.

Läs mer »