Spier Wines imponerar med hållbarhet i varje droppe.

Det är välkommet tillskott till vår breda sydafrikanska portfölj när vi nu inlett ett samarbete med Spier Wines som har sitt säte i Stellenbosch.

Spier Wines i Stellenbosch, Sydafrika.

Spier Wines grundades år 1692 av Arnout Janz och det första vinet framställdes 1712. Efter att egendomen köptes 1993 av familjen Enthoven har man förvandlat Spier till en mönsteregendom som erhållit ett flertal priser både vad det gäller vinerna och det omfattande hållbarhetsarbetet.

Spier bedriver ett regenerativt jordbruk. Det vill säga ett arbetssätt som bygger på en varierad växtföljd som gynnar jordhälsan. Detta gynnar både miljön och den biologiska mångfalden. Men det är bara en liten del av Spiers åtgärder för att bli hållbara in i minsta detalj.

De har genomfört ett banbrytande arbete både vad det gäller miljö och social rättvisa. Bland alla de certifieringar och utmärkelser som egendomen har erhållit kan nämnas Drink Business Green Award – Winner Ethical Award 2022 och 2019 Anorim Biodiversity Award.

Spier Chenin Blanc på ett träbord.
Spier har erhållit ett flertal priser både vad det gäller vinerna och deras hållbarhetsarbete.

Ett välbesökt turistmål

Spier är en vacker egendom med unik arkitektur och här finner man både hotell, restauranger, vinprovningar och möjlighet till rekreation och avkoppling.

Man odlar grönsaker och föder upp djur enligt ekologiska metoder som sedan används i det egna hotellet och i restaurangerna. Egendomen har erhållit prestigefulla utmärkelser för sitt sätt att bedriva turism på ett hållbart sätt.

De fantastiska konstutställningarna är en ytterligare anledning att besöka Spier Wines. The Spier Art Collection är en av de största samlingarna av samtida konst.

Viner från Spier:

Spier Signature Sauvignon Blanc Sémillon

89,00 kr


Ett vitt vin från Sydafrika och ett vinhus med lång historia. Spier Signature Sauvignon Blanc Sémillon är ett fruktigt och aromatiskt vin med toner av päron, krusbär, bivax, citrus och melon.

Spier Signature Chenin Blanc

109,00 kr


En frisk och fruktig chenin blanc, med grön guava, päron, mogna persikor och hint av litchi i doften. Den välbalanserade smaken kommer från sluttningarna i Kapvinlandet, där druvorna mognar snabbt men behåller druvans signatur av friskhet och koncentrerat avslut.

Savanha Reserve Selection Merlot

99,00 kr


Vinet har en härligt fruktig smak med toner av plommon, rosmarin, fat, svarta vinbär, hallon och kaffe. Passar utmärkt till mustiga grytor eller vegetariska rätter.

Savanha Tercet

79,00 kr


Ett friskt vin med solmogen frukt, väl balanserad med en frisk syra och toner av guava, satsumas, vitpersika, äppelblommor och lime. Passar bra till rätter av fisk, skaldjur eller kyckling samt vegetariska alternativ.

16.01.2024