Don Simon Premium Sangria - pärlande sangria i blommig flaska.

Njut av sommaren med ett glas riktigt bra sangria från Spaniens största vinhus. Servera den kall med mycket is och garnera gärna med färska frukter eller bär.

Don Simon Premium Sangria

Don Simon Premium Sangria finns nu på hyllan i drygt 100 Systembolagsbutiker.

När romarna invaderade Spanien 207 år f.Kr. planterade de även de första vinplantorna i landet. Vinodlingarna blev en del av Spanien, och lokalbefolkningen började så småningom tillsätta citrusfrukter, kryddor och andra ingredienser i det röda vinet. De kallade drycken för sangria efter ”sangre”, som är spanskans ord för blod och syftar till vindryckens röda färg. När sangria sedan serverades på utställningen World’s Fair i New York 1964 blev den en stor succé, och har sedan dess varit en populär dryck över hela världen. 

Sangria i lyxförpackning

Don Simon Premium Sangria kommer i en elegant och somrig flaska från Spaniens största vinhus. Premiumsangrian är fräsch, god och håller hög kvalitet. Den har en omsorgsfull blandning av kryddor, frukt och socker, samt en lätt kolsyra. Sangrian har en välbalanserad doft av mörka bär, körsbär, citron, kanel, kryddpeppar, vanilj och frukt. Smaken har en trevlig sötma som piggas upp av den lätta kolsyran. I den fruktiga eftersmaken finner man inslag av mörka bär, pomeranskryddor och frukt. 

Stor producent med gamla anor

J. García Carríon, som producerar Don Simon Premium Sangria, grundades 1890 i Jumilla i Spanien av José García-Carrión. Sedan dess har J. García Carríon vuxit och är idag det största vinföretaget i Europa och det femte största i världen. De har försäljning till 130 länder på 5 kontinenter och äger bland annat vingårdar och vinerier i tio spanska D.O-områden: Rioja, Ribera del Duero, Cava, Penedès, Valdepeñas, La Manca, Jumilla, Rueda och Toro.

Don Simon Premium Sangria

79,00 kr


Njut av sommaren med ett glas riktigt bra sangria! Servera den kall med mycket is och garnera med färska frukter eller bär. Don Simon Premium Sangria passar även bra till mat som har en tydlig sötma.