Gozy White Sangria – en ny somrig sparkling sangria.

Ett fräscht, mousserande vin som är smaksatt med bekanta frukter från sangrians smakvärld såsom yuzu, apelsin och citron. Avnjut kall ur ett vinglas med några isbitar och kanske jordgubbar och blad av mynta.

Gozy White Sangria

Mousserande drycker som avnjuts med is har blivit populära runtom i Europa. Gozy White Sangria – den mousserande, ljusa sangrian är en ny fräsch sommardryck med en lägre alkoholhalt (8%) än de flesta mousserande viner. 

Idén till en sommardryck uppstod när Juha-Matti och Anette Raunio, upphovsmakarna till den mousserande glöggen Glöet, som charmat svenskarna och sålt slut två jular, smakade på sparkling sangria i Barcelona.

- Sangria är en strålande sommardryck, men lite för söt för min egen smak. Sparkling sangria kombinerar sangrians och det mousserande vinets bästa sidor och var en verkligt fräsch bekantskap. För brunch, picknick eller kvällsbjudning är vin ofta för starkt till sin alkoholhalt, enligt min åsikt. Nu finns det ett härligt alternativ på marknaden, utan att man förlorar bubblorna och smaken, berättar Anette Raunio.

Gozy White belönades nyligen med guldmedalj i tävlingen Women’s Wine & Spirits Awards. Tävlingen arrangeras i London och i den avsmakas produkterna blint av hundra kvinnliga professionella vinköpare. 

Gozy White Sangria är ett fräscht, aromatiserat mousserande vin som är smaksatt med bekanta frukter från sangrians smakvärld såsom yuzu, apelsin och citron. Drycken rekommenderas att avnjutas kall ur ett vinglas med några isbitar. Utöver det kan man så klart även tillsätta jordgubbar och blad av mynta i glaset.

Gozy White Sangria

109,00 kr


En trevligt fruktig doft med inslag av yuzu, apelsin och citron. Smaken är fruktig och med sötma som balanseras upp väl av kolsyran.