Band of Roses Rosé - rosévin från Charles Smith.

Inspirerat av musik, spelar Band of Roses Rosé en färgstark och blommig melodi. Det fruktiga vinet passar utmärkt till sommarens rätter.

Band of Roses Rosé
Band of Roses Rosé

Vinproducenten Charles Smith Wines, känd för storsäljarna som Kung Fu Girl Riesling och Boom Boom! Syrah, släpper nu rosévinet Band of Roses Rosé. Inspirerat av hur musik kan förändra vår sinnesstämning, spelar Band of Roses Rosé en färgstark och blommig melodi. Det fruktiga vinet passar utmärkt till sommarens rätter - perfekt att avnjuta till sallader, grillad fisk och rätter med ljust kött.

Vinet har en angenämt fruktig och fräsch doft med inslag av persika, blodgrape, smultron och en lätt parfymerad blommighet. Smaken är fruktig med fin balans där man hittar persika, smultron, blommor, nashipäron och en fläkt av färska örter.

Intensiva smaker från Washington State

Band of Roses Rosé är gjort på Pinot Gris, en grön druva med färg i skalen, vilket ger vinet sin karaktäristiska rosa-orangea färg. Druvorna kommer från tre olika vingårdar i Washington State, USA, och odlas enligt hållbara principer. Med varma dagar och svala nätter, i kombination med bra, väldränerad jord har Washington State en 200-dagars växtsäsong. Här har druvorna perfekta förutsättningar för att mogna långsamt, vilket ger dem intensiva och fylliga smaker. Druvorna pressas sedan försiktigt och skalen urlakas i musten 24-48 timmar innan jäsningen genomförs under cirka 20 dagar i rostfria ståltankar. Vinet lagras under 2 månader i tankarna med jästfällningen.

Bakgrund i musikbranschen

Med en färgstark vinpersonlighet har Charles Smith vid flera tillfällen blivit utsedd till ”Årets Vinmakare” i amerikanska medier. Med ett förflutet som allt från manager för danska rockband och europeiska turnéer är han självlärd i konsten att tillverka vin och startade 2006 Charles Smith Wines. Målet är att skapa viner av vissa druvsorter av hög kvalitet till ett överkomligt pris. Med beskrivningar som smakfulla, balanserade och anspråkslösa har vinerna konsekvent tilldelats höga poäng av ledande branschexperter. Charles Smiths bakgrund inom musikbranschen återspeglas inte minst i nyheten Band och Roses Rosé, inspirerat av takten i allt från hip-hop och country till rock ’n’ roll.

Band of Roses Rosé 2020

139,00 kr


Band of Roses Rosé 2019 är ett utmärkt vin att avnjuta som det är eller till sallader, grillad fisk och lättare kötträtter på ljust kött.