Ikoniska dragartisten Miss Inga tar över True Colours Cava.

Nu lanseras en ny limited edition av True Colours Cava, designad i samarbete med en av Sveriges mest kända dragqueens; Miss Inga.

True Colurs Cava och Miss Inga

I dagarna är det återigen dags för lansering av True Colours Cava i en ny begränsad upplaga. Denna gång är flaskan designad i samarbete med Miss Inga, en av Sveriges mest kända dragqueens. Och som alltid går en del av intäkterna till Regnbågsfonden.

Miss Inga, eller Martin Johansson som han heter till vardags, är en av Sveriges mest ikoniska dragqueens. I över 25 år har han showat och underhållit – i vått och torrt och ibland under hot, med fara för sitt eget liv - som sitt glamourösa och kaxiga alter ego. Nu tar han över stafettpinnen från Camilla Thulin, vars klänning han bär på bilden, och står för designen för sommarens limiterade upplaga av den prisbelönta cavan True Colours.

- För varje såld flaska av True Colours går en krona till Regnbågsfonden, som gör ett otroligt viktigt jobb med att hjälpa utsatta HBTQ-personer. Ofta i länder som inte kommit lika långt som Sverige, säger Martin. 

Sedan lanseringen 2017 har försäljningen av True Colours Cava genererat totalt 2,3 MSEK till Regnbågsfonden. Martin/Miss Inga berättar att han blev djupt hedrad och mycket glad av att få frågan om han ville designa årets True Colours-flaska och att inspirationen flödade.

- Att det blev just ormskinnsmönster beror på flera olika saker. Dels ömsar ormar skinn – något jag själv gör på nästan daglig basis när jag pendlar mellan att vara Martin och Miss Inga. Dessutom är det en process som många som kommer ut upplever att de genomgår. Ormskinn är också en gammal klassiker i dragbranschen. Vi dragqueens älskar glammiga mönster som leopard och orm.

True Colours Cava Miss Inga med glas

Miss Inga är sedan många år tillbaka hett efterfrågad som dragartist på Sveriges stora scener, creative director och driver dessutom den mångfaldigt prisbelönta nattklubben Backdoor, som just nu håller stängt på grund av coronapandemin. Men Martin/Miss Ingas liv har inte alltid varit en dans på rosor.

- I Sverige har attityden förändrats mycket sen jag själv började uppträda som Miss Inga. Jag har tidigare upplevt mycket hot och glåpord och har ibland varit rädd att vistas utomhus klädd som Miss Inga. Men idag är det bättre, mycket tack vare organisationer som Regnbågsfonden. Jag är stolt att få delta i deras arbete.

True Colours är en högkvalitativ cava som belönats med bronspris i Decanter Competition, ett av vinvärldens mest prestigefyllda priser.

- Ytan är superviktig men innehållet räknas så klart också. True Colours är en supergod cava som jag gärna fyller mitt eget glas med. I sommar kommer jag göra som många andra och dricka bubbel på min balkong. Naturligtvis iklädd någon snygg trasa och stilettklackar!

True Colours Cava

89,00 kr

99,00 kr


True Colours Cava har en medelstor doft med inslag av citrus, mineral och röda äpplen med viss nötighet. Moussen är behaglig och smaken är torr med trevliga inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen.