Kein Name Rosé - nyhet på Österrikes mest populära blå druva.

Nu lanserar vi ett fräscht och fruktigt rosévin från Österrike i vinfamiljen Kein Name. Rosévinet är gjort av druvan Zweigelt, Österrikes mest populära blå druva.

Kein Name rosévin på bord med bröd och skagenröra

Lagom till den varmare årstiden lanserar vi ett fräscht och fruktigt rosévin från Österrike, ett välkommet tillskott i vinserien Kein Name – vinerna utan namn.

Fräscht rosévin som ger mersmak

Kein Name Zweigelt Rosé Trocken är framtagen i samarbete med vinproducenten Ferdinand Mayr, som har sina vingårdar i byn Senftenberg, belägen norr om staden Krems i Österrike. Ferdinand har en bakgrund som musiker och musiklärare, men sedan tog intresset för vin över och han började leda utbildningar på Austrian Wine Academy. Sedan 2009 har han tillverkat viner under eget namn.

Rosévinet är gjort på druvan Zweigelt och har en intensiv och fruktig doft med inslag av smultron, vattenmelon och en fläkt av solmogen persika. Smaken är torr, fräsch och fruktig med trevliga toner av smultron, vattenmelon, blodgrapefrukt och ett lätt stråk av färska örter. Ett väldigt tonsäkert vin där alla smaker harmoniserar med varandra.

Kein Name rosévin på bord med bröd och skagenröra

Zweigelt – Österrikes mest populära blå druva

Zweigelt är en korsning av druvorna St Laurent och Blaufränkisch, framtagen 1922 av Dr Fritz Zweigelt på institutet för vitikulturell forskning, LFZ Klosterneuburg. Idag odlas druvan över hela Österrike och är landets mest odlade blå druvsort med sina 6426 hektar. 

Druvan ligger bakom både högkvalitativa fruktdrivna röda viner med toner av moreller och mer kraftfulla viner som lagras i ekfat. Och inte att förglömma, fräscha och fruktiga roséviner, som Kein Name Zweigelt Rosé Trocken.

Kein Name – viner med fokus på druvsorten

Kein Name är ett intressant vinvarumärke som är framtaget av Anora. Vinerna är alltid druvspecifika och ska komma från ett svalare klimat som ger fräscha viner med hög nyansrikedom. Vinets smakprofil ska alltid spegla druvans karaktär och vara torra, friska, fräscha och fruktiga i stilen, samtidigt som de är mjuka och balanserade. Det finns två viner sedan tidigare på den svenska marknaden: Kein Name Grüner Veltliner från Österrike och Kein Name Rheinhessen Riesling Trocken från Tyskland.

Kein Name betyder "utan namn" på tyska, och vinintresserade konsumenter kan se fram emot fler vinlanseringar som alla heter "utan namn" på det lokala språket.

Kein Name levererar prisvärda och goda viner 

Eftersom Anora äger varumärket är det inte knutet till en specifik producent utan vi kan helt och hållet fokusera på att hitta de godaste vinerna till de mest fördelaktiga priserna. Det sätter också press på vinproducenterna att hela tiden upprätthålla och leverera kvalitet. Vinerna utan namn ska ge mersmak och vara utmärkta som sällskapsdryck, samtidigt som det såklart ska passa utmärkt till mat.

Kein Name Zweigelt Rosé Trocken

79,00 kr

101,00 kr


Kein Name Zweigelt Rosé Trocken har en intensivt fruktig doft med inslag av smultron, vattenmelon och en fläkt av solmogen persika. Smaken är torr, fräsch och fruktig med trevliga toner av smultron, vattenmelon, blodgrapefrukt och ett lätt stråk av färska örter.

Purjolöksstrudel med champinjoner och ett glas Kein Name Zweigelt Rosé

Purjolöksstrudel med champinjoner.


Strudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé från Österrike.

Läs mer »