Flammkuchen - tysk delikatesspizza med kålsallad.
Flammkuchen är en populär tysk pizza som även är en delikatess i Alsace. En vit pizza av tunn karaktär som får en otrolig smak av rökt fläsk och smakrik ost.
Läs mer »Kein Name är ett vinvarumärke med goda viner till fördelaktiga priser. Vinerna är utmärkta som sällskapsdryck men de har även en självklar plats vid det dukade bordet. Upptäck sortimentet här!
Kein Name betyder "utan namn" på tyska och vinserien består av tre viner. Först lanserades en Grüner Veltiner och en Riesling och därefter en spätburgunder. Framöver kommer det med stor sannolik dyka upp nya intressanta viner som alla heter "utan namn" på det lokala språket.
Varumärket är inte knutet till en specifik producent utan kan helt och hållet fokusera på att hitta de godaste vinerna till de mest fördelaktiga priserna. Det sätter också press på vinproducenterna att hela tiden upprätthålla och leverera kvalitet. Vinerna utan namn ska ge mersmak och vara utmärkta som sällskapsdryck, samtidigt som de ska ha en självklar plats vid det dukade bordet.
Druvsorten Grüner Veltliner är Österrikes stolthet och också landets mest odlade druvsort. Det här är ett riktigt trevligt och välgjort vin från Ferdinand Mayr som har sina vingårdar i byn Senftenberg, belägen norr om staden Krems. Ferdinand började sin bana som musiker och musiklärare, men till slut tog intresset för vin över och han började leda utbildningar på Austrian Wine Academy. År 2009 började han tillverka viner under eget namn. Kein Name Grüner Veltliner har en fruktig och intensiv doft med rena fina toner av aprikos, tropisk frukt och en släng av vitpeppar. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av tropisk frukt, aprikos, citrus och vitpeppar.
109,00 kr
Doften i Kein Name Niederösterreich Grüner Veltliner är fruktig med rena fina toner av aprikos, tropisk frukt och en släng av vitpeppar. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av tropisk frukt, aprikos, citrus och vitpeppar.
Passar till fisk- och skaldjursrätter där det gärna får finnas lite syrlighet i tillagning eller tillbehör.
Riesling är Tysklands stora kvalitetsdruva och här har du ett välsmakande och prisvärt vin från Rheinhessen som är Tysklands största vindistrikt. Producenten är Franz Wilhelm Langguth som har anor ända tillbaka till 1789.
Doften i Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling är trevligt fruktig med inslag av persika, melon och en fläkt av blommor. Smaken har en viss fruktsötma som balanseras väl av den friska syran. Fruktig med fin samklang av tropiska frukter, melon, citrus och blommor. Passar att dricka som sällskapsdryck eller till utvalda fisk- och skaldjursrätter samt sallader. Varför inte servera det till en fisk och skaldjurssoppa med citronaioli och nybakt surdegsbröd?
95,00 kr
Det här vinet har en viss fruktsötma som balanseras väl av den friska syran. Smaken är fruktig med fin samklang av melon, tropiska frukter, citrus och blommor.
Flammkuchen är en populär tysk pizza som även är en delikatess i Alsace. En vit pizza av tunn karaktär som får en otrolig smak av rökt fläsk och smakrik ost.
Läs mer »Lax blir alltid en succé på middagen och dessa halstrade laxkotletter blir sanslöst goda med en krispig sallad.
Läs mer »Strudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé eller pinot noir.
Läs mer »Satsa på Österrikiskt tema till middagen med en god och enkel bratwurstpanna och ett glas Grüner Veltiner. Lite rotsaker, god korv och lök så är du hemma!
Läs mer »