Kein Name - vinerna utan namn.

Kein Name är ett nytt vinvarumärke med goda viner till fördelaktiga priser. Först ut är en Grüner Veltliner från Österrike och en Riesling från Tyskland.

Kein Name
Kein Name

Nytt vinvarumärke ”utan namn”

Kein Name är ett mycket intressant koncept som är framtaget av Anora. Kein Name betyder "utan namn" på tyska och nu lanseras två viner på den svenska marknaden; Kein Name Grüner Veltliner från Österrike och Kein Name Rheinhessen Riesling Trocken från Tyskland. Framöver kommer det med stor sannolik dyka upp nya intressanta viner som alla heter "utan namn" på det lokala språket.

Frihet som ger bättre smakupplevelse och prisvärdhet

Genom att Anora äger varumärket är det inte knutet till en specifik producent utan vi kan helt och hållet fokusera på att hitta de godaste vinerna till de mest fördelaktiga priserna. Det sätter också press på vinproducenterna att hela tiden upprätthålla och leverera kvalitet. Vinerna utan namn ska ge mersmak och vara utmärkta som sällskapsdryck, samtidigt som de ska ha en självklar plats vid det dukade bordet.

Grüner Veltliner från producent med kärlek till vin och musik

Druvsorten Grüner Veltliner är Österrikes stolthet och också landets mest odlade druvsort. Vi har valt ut ett riktigt trevligt och välgjort vin från Ferdinand Mayr som har sina vingårdar i byn Senftenberg, belägen norr om staden Krems. Ferdinand började sin bana som musiker och musiklärare, men till slut tog intresset för vin över och han började leda utbildningar på Austrian Wine Academy. År 2009 började han tillverka viner under eget namn. Kein Name Grüner Veltliner har en fruktig och intensiv doft med rena fina toner av aprikos, tropisk frukt och en släng av vitpeppar. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av tropisk frukt, aprikos, citrus och vitpeppar. 

Rheinhessen Trocken Riesling från producent med anor från 1789

Det är ingen tvekan om att Riesling är Tysklands stora kvalitetsdruva och här har vi letat upp ett välsmakande och prisvärt vin från Rheinhessen som är Tysklands största vindistrikt. Producenten är Franz Wilhelm Langguth som har anor ända tillbaka till 1789. Doften i Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling är trevligt fruktig med inslag av persika, melon och en fläkt av blommor. Smaken har en viss fruktsötma som balanseras väl av den friska syran. Smaken är fruktig med fin samklang av tropiska frukter, melon, citrus och blommor. Passar att dricka som sällskapsdryck eller till utvalda fisk- och skaldjursrätter samt sallader. Varför inte servera det till en fisk och skaldjurssoppa med citronaioli och nybakt surdegsbröd?

Kein Name Niederösterreich Grüner Veltliner

99,00 kr


Doften i Kein Name Niederösterreich Grüner Veltliner är fruktig med rena fina toner av aprikos, tropisk frukt och en släng av vitpeppar. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av tropisk frukt, aprikos, citrus och vitpeppar.

Passar till fisk- och skaldjursrätter där det gärna får finnas lite syrlighet i tillagning eller tillbehör. Varför inte servera till en halstrad lubbfilé med citronsmör och vitlöksdoftande grönsaker?

Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling

89,00 kr


Doften i Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling är trevligt fruktig med inslag av persika, melon och en fläkt av blommor. Smaken har en viss fruktsötma som balanseras väl av den friska syran. Smaken är fruktig men fin samklang av tropiska frukter, melon, citrus och blommor.

Passar att dricka som sällskapsvin eller till utvalda fisk- och skaldjursrätter samt sallader. Servera t.ex. till en fisk- och skaldjurssoppa med citronaioli och nybakt surdegsbröd.

Kein Name Zweigelt Rosé Trocken

99,00 kr


Kein Name Zweigelt Rosé Trocken har en intensivt fruktig doft med inslag av smultron, vattenmelon och en fläkt av solmogen persika. Smaken är torr, fräsch och fruktig med trevliga toner av smultron, vattenmelon, blodgrapefrukt och ett lätt stråk av färska örter

Kein Name Riesling Brut

109,00 kr


Kein Name Riesling Brut har en inbjudande doft med inslag av gröna äpplen, Piel de Sapo melon, citrus och en fläkt av blommor och nybakt bröd. Smaken är frisk, torr med trevlig fruktighet samt klädsamma inslag av melon, lime, grapefrukt och nektarin.

Kein Name Spätburgunder Pinot Noir

129,00 kr


Kein Name Spätburgunder Pinot Noir har en fruktig och inbjudande doft med inslag av röda bär, kryddor och färska örter. Smaken är frisk och fruktig med bra intensitet. I eftersmaken som har bra längd presenteras en bukett av röda frukter och bär, kryddor samt färska örter.