Klimatsmarta nyheter från CHILL OUT.

CHILL OUT har nyligen förändrat sina Bag-in-boxar så de är helt återvinningsbara samt lanserat rPET-flaskor för att bli ännu mer miljövänliga.

CHILL OUT - viner på klimatsmart Bag-in-box

CHILL OUT har nyligen förändrat sina Bag-in-boxar så de är helt återvinningsbara samt lanserat rPET-flaskor för att bli ännu mer miljövänliga.

100% återvinningsbara Bag-in-boxar

Under våren 2021 har CHILL OUT uppdaterat samtliga boxar för att de ska bli ännu mer miljövänliga. En bag-in-box har 90 procent lägre CO2-avtryck än volymen i motsvarande fyra traditionella 75 cl glasflaskor. Dessutom är Bag-in-boxen enkel att ta isär och lätt att sortera i återvinningen. 

Plasthandtaget har gjorts lättare och är nu i transparent plast för bättre återvinning hos  återvinningscentralen. Handtaget är 100% återvinningsbart och sorteras som plastförpackning. 

Påsen har gjorts tunnare och därmed lättare. Tappkranen är nu i transparent plast för bättre återvinning hos återvinningscentralen. Bägge är nu 100% återvinningsbara och sorteras som plastförpackning.

Boxen tillverkas i hållbart producerat (FSC-märkt) papper och sorteras som kartong.

rPET- Återvunna PET-flaskor

CHILL OUT är ett av de första vinvarumärkena i Europa att införa rPET i hela sitt vinsortiment. De nya flaskorna är till 100 % tillverkat av återvunnen plast – recycled PET plastic, förkortat rPET. Plastmaterialet i rPET är resultatet av en helt cirkulär process där gamla flaskor blir till nya.

CHILL OUT Chardonnay Australia

239,00 kr


Ett fräscht, fruktigt och smakrikt vin som med denna årgång fått en mer elegant stil. Smaken bjuder på citrus och örter, med lätta tropiska inslag såsom ananas, mango och honungsmelon med en liten lätt ton av vanilj från fat på slutet.

CHILL OUT Chardonnay South Africa

82,00 kr


Denna chardonnay från Sydafrika har fruktig smak med inslag av persika, fat päron, tropisk frukt, citrus. Vinet har en lätt fet textur. Passar vid alla tillfällen där ett vitt vin är att föredra. Gärna till mat med asiatisk kryddning eller till fisk och fågel.