Ekologisk och klimatsmart sangria från Don Simón.

Med sin uppfriskande karaktär och angenäma alkoholhalt passar sangrian utmärkt till stundande picknickar i det gröna.

Tetra med Don Simon Sangria Eko bredvid vinglas och kanna med sangria

Don Simón Sangria Bio är en fruktig, kryddig och rosenröd dryck som är helt ekologisk. Dessutom kommer den i en tetra gjord av papp som är en klimatsmartare förpackning.

När romarna invaderade Spanien 207 år f.Kr. planterade de även de första vinplantorna i landet. Vinodlingarna blev en del av Spanien och lokalbefolkningen började så småningom tillsätta citrusfrukter, kryddor och andra ingredienser i det röda vinet. Man kallade drycken för sangria efter spanskans ord för blod ”sangre” som syftar till vindryckens röda färg. När sangria senare serverades på utställningen World’s Fair i New York 1964 blev den en omedelbar succé och har sedan dess varit en omtyckt dryck över hela världen.

Sangria med smak av apelsinskal, röda frukter, äpplen och kanel

Don Simón Sangria Bio har en tilltalande doft med inslag av rivna apelsinskal, röda frukter, äpplen och kanel. Smaken är fruktig och söt med kryddiga inslag. Det behagliga avslutet som domineras av citrus och röda frukter bidrar till helhetsupplevelsen. Drycken håller en låg alkoholhalt om 7% och presenteras i en klimatsmartare förpackning, en tetra innehållande 1000 ml. 

Med fördel serveras sangrian i ett stort glas fyllt med både is samt frukter och bär såsom apelsin, äpplen och solmogna jordgubbar. En riktig smak av sommar.

Don Simon Sangria Bio säljs i Systembolagets beställningssortiment och kan beställas till alla butiker.

Don Simon Sangria BIO

69,00 kr


Don Simon Sangria har en trevlig doft med inslag av apelsinskal, röda frukter, citron och kanel. Smaken är fruktig, söt och kryddig med ett trevligt avslut av kanel, citrus, äpple och röda frukter.