Ny ekologisk och klimatsmart sangria från Don Simón.

Nu lanseras Don Simón Sangria Bio, det senaste tillskottet i Spaniens största vinhus J. García Carríons vinportfölj. Den här sangrian är fruktig, kryddig och helt ekologisk.

Tetra med Don Simon Sangria Eko bredvid vinglas och kanna med sangria
Tetra med Don Simon Sangria Eko bredvid vinglas och kanna med sangria

Nu lanseras Don Simón Sangria Bio, det senaste tillskottet i Spaniens största vinhus J. García Carríons vinportfölj. Den här sangrian är en fruktig, kryddig och rosenröd dryck som är helt ekologisk. Dessutom presenteras den i en tetra gjord av papp som är en klimatsmartare förpackning. Sangrian finns nu i Systembolagets beställningssortiment.

Sällan har sommaren varit så efterlängtad som detta år. Efter att ha levt och andats pandemin under en lång tid börjar vi nu se ljuset i tunneln. Lagom till att värmen återvänder till vårt avlånga land lanseras Don Simón Sangria Bio i Systembolagets beställningssortiment. Med sina uppfriskande karaktärer och angenäma alkoholhalt passar den utmärkt till stundande picknickar i det gröna.  

När romarna invaderade Spanien 207 år f.Kr. planterade de även de första vinplantorna i landet. Vinodlingarna blev en del av Spanien och lokalbefolkningen började så småningom tillsätta citrusfrukter, kryddor och andra ingredienser i det röda vinet. Man kallade drycken för sangria efter spanskans ord för blod ”sangre” som syftar till vindryckens röda färg. När sangria senare serverades på utställningen World’s Fair i New York 1964 blev den en omedelbar succé och har sedan dess varit en omtyckt dryck över hela världen.

Sangria med smak av apelsinskal, röda frukter, äpplen och kanel

Don Simón Sangria Bio har en tilltalande doft med inslag av rivna apelsinskal, röda frukter, äpplen och kanel. Smaken är fruktig och söt med kryddiga inslag. Det behagliga avslutet som domineras av citrus och röda frukter bidrar till helhetsupplevelsen. Drycken håller en låg alkoholhalt om 7% och presenteras i en klimatsmartare förpackning, en tetra innehållande 1000 ml. 

Att kunna erbjuda den svenske konsumenten en ekologisk och klimatsmart sangria känns helt rätt i tiden, både för säsongen och för miljön, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager hos Altia. Med fördel serveras sangrian i ett stort glas fyllt med både is samt frukter och bär såsom apelsin, äpplen och solmogna jordgubbar. En riktig smak av sommar, säger Marie-Louise.

Don Simon Sangria Bio lanseras i Systembolagets beställningssortiment och kan beställas till alla butiker.

Don Simon Sangria BIO

59,00 kr


Don Simon Sangria har en trevlig doft med inslag av apelsinskal, röda frukter, citron och kanel. Smaken är fruktig, söt och kryddig med ett trevligt avslut av kanel, citrus, äpple och röda frukter.