Ny vinbox som flirtar med spansk konst.

Nu välkomnar vi det senaste tillskottet bland våra spanska vinboxar, nämligen Pata Negra Barrel Aged.

Pata Negra Barrel Aged - nyheten bland spanska viner

Intresset för spanska viner har verkligen ökat i Sverige de senaste åren. Anledningen till det kan vara att fler har upptäckt potentialen som de spanska vinerna så ofta erbjuder. De spanska vinerna upplevs ofta som varma, fylliga och robusta, men ändå eleganta. Spanien som land förknippas också med positiva känslor eftersom det är där så många väljer att spendera semestern och då upplever detta fantastiska land, vilket även skulle kunna ha en påverkan när vi väljer vin på Systembolaget.

Vinproducent med erfarenhet

Vinmärket Pata Negra är omåttligt populärt i en mängd länder, inte minst i Sverige. Producenten har över 100 års erfarenhet och gör sina spanska viner med stolthet, vilket speglar sig i de välgjorda vinerna.

En klippa bland spanska viner

Pata Negra Barrel Aged är ett nytt vin där budskapet är tydligt. Man vill återspegla alla de positiva känslor som vilar över Spanien. Den livliga kulturen, de goda smakerna och de sprakande känslorna är ledord när man skapat detta vin. Det tillsammans med ett gediget hantverk har resulterat i ett fantastiskt vin som förtjänar en hedersplats bland de spanska vinerna på Systembolaget.

Tillverkningen

Vinet är gjort på druvan Tempranillo som har vuxit i Valdepeñas och druvorna som har använts har noga selekterats innan skörd. Efter pressningen har musten fått jäsa under kontrollerad temperatur. Därefter har vinet, som namnet också antyder, fått lagras på ekfat i sex månader. Resultatet är ett vin med karaktär av mörka plommon, mogna körsbär, choklad och blåbär. Ekfaten är också tydliga i vinet och de bidrar med en viss kryddighet samt en elegant vaniljton.

Livligt vin med livlig design

Designen har tydliga kopplingar till spansk kultur. Med tanke på att Spanien är de världsberömda konstnärerna Picasso, Mirós, Dalís, Gris, Goyas och Velázquez fädernesland, är temperamentsfull konst ofta förknippat med Spanien. Många av de spanska konstnärerna har varit mästare på att använda starka färger och alla som har besökt Spanien vet att det är ett land där det finns djärv design och arkitektur.

Tanken med boxdesignen var att få den att sticka ut i mängden bland boxarna på Systembolaget. Många andra boxar visar druvor, flaskor och rinnande vin, och många boxar för rödvin är till stor del just röda. Det här är istället en box med en klarblå färg som förmedlar en spansk känsla. Dansarna på boxen är ett uttryck för rörelsen och dynamiken i det spanska sociala livet. Helt enkelt en box som pryder bordet!

Pata Negra Barrel Aged, box 3000 ml

225,00 kr


Testa det livliga spanska vinet du också. Finns på Systembolaget från och med den 1 mars!

Pata Negra Barrel Aged passar lika bra till vårens första grillkväll som till att bara avnjutas som sällskapsvin till mysiga kvällar bland goda vänner.