Roots by Drostdy-Hof  – ett nytt rättvisemärkt, hållbart vinvarumärke.

Sydafrikanska Drostdy-Hof presenterar nu det Fairtrade-certifierade varumärket Roots. Först ut är en fräsch Chardonnay och en mjukt fruktig Shiraz Merlot.

Roots by Drostdy-Hof

Sydafrikanska Drostdy-Hof presenterar nu det Fairtrade-certifierade varumärket Roots för den svenska marknaden. Först ut var två läckra viner från 2019: en härligt fräsch Chardonnay samt en mjukt fruktig Shiraz Merlot. Nu lanseras det röda vinet på bag-in-box.

Drostdy-Hof är ett välkänt varumärke för de svenska vinkonsumenterna. Nu lanserar producenten en helt ny, spännande serie – det Fairtrade-klassade varumärket Roots. Vinframställning på ett miljömässigt hållbart sätt samt goda arbetsförhållanden har länge varit en del av hjärtat i Drostdy-Hof. Med Roots stärks nu det etiska arbetet ytterligare och blir samtidigt tydligare för kunden.

– Svenska konsumenter är medvetna och kraven på att producenterna tar både ett socialt och miljömässigt ansvar ökar alltmer. Med Roots blir det enklare för kunderna att välja rätt bland det enorma, och ibland förvirrande, utbudet av olika certifieringar och produkter på hyllorna, säger Carl-Johan Medin, Senior Brand Manager för Drostdy-Hof.

Ett Fairtrade-certifierat vin säkerställer goda arbetsförhållanden där de anställdas rättigheter tillvaratas och druvorna odlas i enlighet med miljömässigt hållbara metoder. 

– Roots innebär en betydande förbättring av löner, arbetsvillkor och de anställdas levnadsförhållanden. Bland annat betalar vi högre löner än branschgenomsnittet och satsar på utbildning och utveckling som främjar arbetarnas karriärutveckling, förklarar Liezl Dippenaar, internationell talesman för Drostdy-Hof.

Vinerna från Roots är tappade på klimatsmarta lättviktsflaskor i glas. Dessa är skonsammare för miljön samtidigt som de har kvar de tyngre flaskornas fördelar. Det tunna glaset påverkar varken dryckens kvalitet, smak eller lagringsmöjlighet och är dessutom enklare för kunden att hantera. 

Drostdy-Hof grundades 1804 och är ett av Sydafrikas mest kända och uppskattade vinvarumärken. Egendomen ligger i Tulbagh Valley, ett vackert område omgärdat av berg på tre sidor och med flera av landets mest välkända vingårdar. I dag är Drostdy-Hof en del av Distell Group, ett av världens ledande företag inom vin- och spritbranschen, med huvudkontor i Stellenbosch, Sydafrika.

Roots Drostdy-Hof Shiraz Merlot, Fairtrade, 3000ml, box

219,00 kr


Roots Shiraz Merlot är ett mjukt, fruktigt rödvin med toner av röda frukter, örter och lakrits. Doften är bärig, fruktig med ett drag av jordgubbar, hallon samt lakrits. Det passar perfekt till kyckling och medelkraftiga kötträtter. 

Bag in Box är den mest klimatsmarta förpackningen med 90 procents mindre koldioxidavtryck än den klassiska glasflaskans.

Roots Drostdy-Hof Chardonnay Fairtrade

89,00 kr


Roots Chardonnay har en härligt fruktig smak med inslag av päron, citrus, äpple och persika. Doften är fräsch och ungdomlig med generösa fruktiga inslag av mogen citrus, päron och persika.

En ypperlig sällskapsdryck men passar även utmärkt till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter samt sallader.